Камарата на представителите в американския Конгрес, в която Републиканската партия

...
Камарата на представителите в американския Конгрес, в която Републиканската партия
Коментари Харесай

Преломен момент за Байдън, ще му се размине ли

Камарата на представителите в американския Конгрес, в която Републиканската партия има болшинство, през днешния ден организира първото си чуване по следствието за импийчмънт на президента демократ Джо Байдън, съобщи Ройтерс.

Това става по-малко от три дни преди приключването на крайния период, след който ще се наложи държавното управление отчасти да приключи работа, в случай че Конгресът не предприеме ограничения.
-->
Не се чака чуването да разкрие нова информация за финансовите връзки на Байдън с неговия наследник Хънтър Байдън, който се е занимавал с редица интернационалните бизнес инициативи, до момента в който се е опитвал да се оправи с пристрастяване към опиати и алкохол, показва Ройтерс.

По време на чуването републиканците, които водят следствието, упрекнаха Джо Байдън, че е излъгал за отвъдокеанските бизнес връзки на членовете на фамилията си и че не е подхванал стъпки да ги изолира от формалните си отговорности, до момента в който е бил вицепрезидент от 2009 до 2017 година

„ Вратата е била необятно отворена за тези, които са купили това, което бизнес помощник разказа като марката „ Байдън ”, съобщи ръководителят на Надзорната комисия в Камарата на представителите Джеймс Коумър, написа Българска телеграфна агенция.

„ Ако републиканците имаха димящо оръжие или даже капещ воден револвер, те щяха да го показват през днешния ден. Но те нямат нищо ”, съобщи обаче най-високопоставеният демократ в комисията Джейми Раскин.

Не е ясно дали републиканците в Камарата на представителите, които имат малко болшинство от девет гласа, ще съумеят да съберат задоволително поддръжка до края на следствието, с цел да прокарат настояването за импийчмънт, показва Ройтерс. Но даже и този избор да успее, е доста малко евентуално Сенатът, където демократите имат болшинство от два гласа, да гласоподава за премахване на Байдън от служба.

В центъра на следствието са обвинявания, че Байдън, в качеството си на вицепрезидент, е оказал напън върху Украйна да уволни почитан прокурор, тъй като той е разследвал компанията „ Бурисма ”, в борда на шефовете на която е членувал Хънтър Байдън.

Изслушването се състоя в миг, когато републиканците от Камарата на представителите са в борба с Байдън и неговите демократи във връзка с финансирането на държавното управление за идната фискална година, която стартира на 1 октомври.

„ Последиците за американския народ ще бъдат доста нездравословни ”, разгласи Белият дом при започване на чуването. „ Нищо не трябва да отклонява вниманието от това ”, добави канцеларията на президента.

Продължителното прекъсване на работата на държавното управление може да забави и следствието за импийчмънт, защото по-малко чиновници на администрацията ще бъдат разполагаем, с цел да отговорят на претенции за информация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР