Камарата на представителите на САЩ одобри в четвъртък законодателство, което

...
Камарата на представителите на САЩ одобри в четвъртък законодателство, което
Коментари Харесай

Американският конгрес ограничи продажбата на F-16 за Турция

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди в четвъртък законодателство, което ще сътвори ново затруднение пред проекта на президента Джо Байдън да продаде изтребители F-16 на Турция , предава Ройтерс.

Законодателите утвърдиха, като изменение на годишния Закон за позволения за национална защита, с 244 на 179 гласа.

Това е последното изпитание на членовете на Конгреса да упражнят надзор върху продажбата на самолетите на Lockheed Martin на съдружника на НАТО Турция.

Поправката ще забрани на Съединените щати да продават или трансферират самолетите на Турция , в случай че администрацията не удостовери, че това е от значително значение за националната сигурност на Съединени американски щати и включва изложение на съответни стъпки, с цел да се подсигурява, че те не се употребяват за многократни неразрешени прелитания над Гърция.

Сенатор Боб Менендес , ръководител на комисията по външни връзки на Сената, която преглежда огромните интернационалните оръжейни покупко-продажби, сподели преди този момент, че също е срещу продажбата .

Предстоят още няколко стъпки с цел да стане смяната закон. След като Камарата одобри своята версия на закона, Сенатът също би трябвало да го утвърди. След това законодателите би трябвало да реализират компромисна версия на законодателството, което ще позволи повече от 800 милиарда $ разноски за защита, преди да се гласоподава още веднъж по-късно тази година.

Много американски законодатели са недоволни от Анкара след на създадената в Русия система за противоракетна защита С-400, което провокира наказания на Съединени американски щати, както и от програмата за изтребители F-35.
 Гръцки вестник: Ердоган изнудва Съединени американски щати поради F-16 и F-35
Гръцки вестник: Ердоган изнудва Съединени американски щати поради F-16 и F-35

Гърция желае да отнесе разногласията с Турция в Международния съд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР