Към настоящия момент сме почти договорили, че мярката 60/40 ще

...
Към настоящия момент сме почти договорили, че мярката 60/40 ще
Коментари Харесай

Ще продължи ли подкрепата за бизнеса и ще се повишат ли доходите ни?

Към сегашния миг сме съвсем договорили, че мярката 60/40 ще продължи за туризъм, ресторантьорство. Прагът за понижение на продажните ще бъде 40%, само че това няма да попречи поддръжката да бъде в цялостния размер. Ние желаеме помощта да продължи до края на годината. Това съобщи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров в студиото на утринния блок на БТВ.

Според Васил Велев е налице мощно възобновяване на промишленото произвеждане, само че в това време има продължаваща рецесия в туризма и обвързваните с него браншове. Той сподели, че би трябвало да се готвят ограничения за идващите месеци.

Финансовият министър е дал заричане, че ще бъдат разполагаем средствата за отплата на бизнесите. Актуализацията на бюджета чука на вратата и би трябвало да се види в дейностите на новия парламент, безапелационен беше Димитров. Актуализацията е нужна съгласно него, даже в случай че би трябвало да се усили дефицитът.

Васил Велев съобщи, че не бизнесът не желае нищо друго с изключение на помощта, която се предлага в Европа. Според него има задоволително фискално пространство.

„ През идващите 4 години България би трябвало да продължи да прави това, което е правила досега. Имаме растеж над 11% на междинната работна заплата. Трябва да имаме растеж от 23-13%. Минималната заплата би трябвало да пораства изпреварващо, с цел да няма работещи небогати “, изясни Димитров.

„ За да има растеж на приходите, би трябвало да има растеж на вложенията. За това е нужна добра бизнес среда, само че и директна поддръжка за предприятията. Ние робуваме на финансовите принадлежности като заемите. Българската стопанска система не е в такова положение, с цел да се разчита единствено на заемите “, отговори Велев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР