Към момента на теория като виждания за перспектива имаме много

...
Към момента на теория като виждания за перспектива имаме много
Коментари Харесай

Валентин Попов: Синдикатите и ръководството на МВР гледат в една посока

" Към момента на доктрина като визии за вероятност имаме доста допирни точки с управлението на Министерство на вътрешните работи. Това, което липсва, е да забележим приложени на процедура тези общи визии на синдикатите и управлението. Мога да кажа, че съм оптимист. " Това съобщи Валентин Попов от Синдикалната организация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи в изявление за предаването „ 12+3 “ във връзка професионалния празник на Министерство на вътрешните работи. Попов записва смяна в метода на мислене на управленията на Министерство на вътрешните работи в позитивна посока и заяви, че на последния диалог сред управлението на министерството и синдикатите по множеството наранени тематики е било реализирано цялостно единодушие. Сред засегнатите въпроси са били общественият разговор на локално равнище, снабдяването на чиновниците с съоръжение и униформено облекло и мястото на административните служби в Министерство на вътрешните работи.     
Към края на месеца в Съвета за обществено партньорство ще бъде разискван въпросът за нов закон за Министерство на вътрешните работи, за който се чакат синдикални бележки и оферти. Според Валентин Попов, в случай че приемането на подобен закон е ориентирано прекомерно надалеч във времето, може да се намерения за връщане към разновидността непълен ремонт на настоящия закон, макар, че по думите му „ той към този момент несъмнено повече затруднява, в сравнение с оказва помощ “. Министерство на вътрешните работи се нуждае от нов закон, посочи Попов.
Все още сме в ситуацията на краткотрайно преустановяване на митингите. Виждаме, че въпреки не със скоростта, с която би ни се желало, се мисли в посока промени в министерството, изясни още Попов:
" Бяха тиражирани визии, че видите ли с тези 100 милиона (отпуснати от държавното управление при митингите на служителите на реда при започване на Българското председателство) министър председателят си е купил чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Едва ли не, че с тези 100 милиона са затворени устите на чиновниците и на синдикатите, което изрично не е правилно. Не имам вяра министър-председателят въобще да е имал някакви такива хрумвания, доколкото концепцията несъмнено не е естествена, не е читава и надали би сработила, нито пък ние сме хората, които биха прекратили наши дейни дейности единствено след нарастване на заплатите. "

" В момента управлението на министерството прави нещо, което за нас е добър знак. Търсят се отзиви и експертиза на хора отвън системата за това по какъв начин би трябвало да наподобява Министерство на вътрешните работи. Първият стадий завърши с отчет на група научни служащи. Очакваме втория стадий - структурния разбор на Министерство на вътрешните работи, след което най-вероятно ще излязат спомагателни визии по какъв начин би трябвало да наподобява идващият закон. Най-вероятно по-късно ще има и необятни обществени разисквания. Това, което твърдим е, че обществото би трябвало да взе участие - да има тази опция, в решаването на това по какъв начин би трябвало да наподобява Министерство на вътрешните работи и какво да прави. В това отношение още веднъж сме на близки позиции с управлението на Министерство на вътрешните работи ", разяснява Попов.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР