Към момента комумикацията с Газпром Експорт е прекратена или несъществува

...
Към момента комумикацията с Газпром Експорт е прекратена или несъществува
Коментари Харесай

Росен Христов: Ние комуникираме с Газпром, те с нас-не

" Към момента комумикацията с " Газпром Експорт " е прекъсната или несъществува от тяхна страна. Това, което ние вършим, е да се държим като добросъвестна страна по контракта, с нужната комуникаци, с нужната позиция, тъй че да бъдем предпазени от всевъзможни възможни искания от тяхна страна, а въпреки това, да засилим нашата позиция за вероятни искания от нас към тях. За момента това е, което можем да създадем в случай, че ответната страна просто не дава отговор на нашата връзка ", сподели служебният министър на енергетиката Росен Христов в Народното събрание, представен от " Фокус ".

" Естествено, вървим с юридическо съпровождение в целия този развой, защото, както знаете, сумите са огромни и евентуален арбитраж с неразбираем резултат не е мечтана алтернатива. Това, което в мометна вършим, е да бъдем оптимално изрядни и добросъвестни по контракта, което да ускори нашата позиция при възможни разбирателства посредством или отвън арбитраж ", добави той.

Според Христов, България не е получила съветски полутечен газ, а газ от танкер от Норвегия. Това, което се желае от компании, с които България търгува, е да подсигуряват произхода и той да не бъде съветски. Той обаче обърна внимание, че няма химичен път, който да потвърждава произхода на молекулите газ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР