Към 21 февруари до 27 февруари ни очакват валежи от

...
Към 21 февруари до 27 февруари ни очакват валежи от
Коментари Харесай

Прихванаха сигнал от разрушаване на полярния вихър, вещае завръщане на лютата зима в България

Към 21 февруари до 27 февруари ни чакат превалявания от сняг и трайно захлаждане

Завръщане на люта зима в края на февруари и началото на март вещаят всички най-нови световни модели за времето, оповестяват синоптиците от Meteo Balkans. 

След прогнозите за стратосферно стопляне, множеството от тях към този момент „ прихващат “ сигнала от разрушаването на полярния ураган. Тоест, метеорологичните модели започнаха да предвиждат по-зимен сценарий и след всяко ново обновяване към този момент ги затвърждават. Обикновено детерминистичните модели постоянно сменят прогнозите си към края на 7-ия ден, само че този път те са на едно и също мнение – зимата ще се завърне, както Meteo Balkans писа още предходната седмица. 

Според настоящите предвиждания на Глобалната система за прогнози, към 21 февруари до 27 февруари ни чакат превалявания от сняг и трайно захлаждане, което може да продължи до началото на март.

Дори GFS предвижда сериозна зимна конюнктура, която е обвързвана с прекосяването на средиземноморски циклон към 1-2 март. Подобни циклони през март носят обилни снеговалежи в Рило-Родопския масив.

Очакваните температури тук-там ще се намалят и ще са под минус 7-10°С, а най-мразовито ще е в Западна и Североизточна България – под минус 12-15°С.

Както нееднократно сме подчертавали, сходни прогнози са несигурни в по-дългосрочен интервал, и е допустимо да претърпят промени. Следете и ежедневните прогнози на Meteo Balkans за най-навременните актуализации.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР