Калифорния проправя път за повече застрахователно покритие в райони, застрашени от бедствия

...
Калифорния вече ще позволи на застрахователните компании да вземат предвид
Коментари Харесай

Калифорния вече ще позволи на застрахователните компании да вземат предвид изменението на климата, когато предлагат полици, в замяна на мандат, изискващ от тях да предлагат покритие в райони, застрашени от горски пожари, обявиха държавни лидери в четвъртък.

„Намираме се на голям кръстопът по отношение на застраховането след няколко години на горски пожари и бури, засилени от заплахата от изменението на климата“, каза в изявление комисарят по застраховането в Калифорния Рикардо Лара. „Настоящата система не работи за всички калифорнийци и трябва да променим курса.“

В резултат на няколко компании, които наскоро избраха да се откажат от покритието в щата, потребителите без опции се стичат към субсидирания от държавата План за справедлив достъп до застрахователни изисквания.

„Планът FAIR се удвои до 3% от пазара, превръщайки се в първоинстанционен застраховател за много калифорнийци, а не в последен вариант, както е предвидено да бъде“, каза Лара в четвъртък на пресконференция. „Нарастващият план FAIR наистина е голям проблем за нашия щат, тъй като притежателите на полици в плана FAIR са длъжни да плащат повече за по-малко покритие, а концентрирането на имоти с най-висок риск в рамките на плана FAIR увеличава шанса те да не могат да си позволят катастрофално бедствие. ”

Изпълнителна заповед, издадена от губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, отваря пътя за новите разпоредби.

Застрахователните компании ще дават приоритет на собствениците на жилища и фирмите, които са предприели стъпки, за да предпазят имотите си от бедствия като горски пожари, наводнения и вятърни бури. Лара каза, че това е първата по рода си наредба. След като новите разпоредби бъдат напълно приложени, което се очаква до декември 2024 г., от застрахователите ще се изисква 85% от новите полици, които пишат, да покриват имущество в райони, изложени на горски пожари. Регулаторите вярват, че това ще помогне на калифорнийците да се откажат от плана FAIR.

„Няма да постигнем достъпност, ако не се заемем с проблема с наличността“, каза Лара.

Очаква се повече налични опции за политики да увеличат конкуренцията за по-добри цени.

„Това е още един пример за това как изменението на климата пряко застрашава нашите общности и поминък. Изключително важно е застрахователният пазар в Калифорния да работи за защита на домовете и бизнеса във всяко кътче на нашия щат“, каза Нюсъм в изявление.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР