Какво ще е бъдещето на новия завод на Volkswagen? Този

...
Какво ще е бъдещето на новия завод на Volkswagen? Този
Коментари Харесай

Всички искат Volkswagen, а Volkswagen иска Турция

Какво ще е бъдещето на новия цех на Volkswagen? Този въпрос вълнува редица европейски страни, сред които и България. На фона на апелите да избере страна с господство на закона и гарантиране на човешките права, немският авто тръст към момента не дава явен отговор. Дали Турция ще се окаже печелившата в играта на нерви, предсто и да разберем.
През последните месеци Volkswagen трансформира избора на локация за новия си цех в медийна сага и съвсем риалити шоу, обърквайки всички по кое време и по какви критерии ще дефинира мястото на прословутата си фабрика в Източна Европа, отбелязва в собствен разбор изданието Еxpert.bg
България, Сърбия и Румъния имаха огромни упоритости, като изключително за страната ни, това би била първата инвестиция от сходен сан. Над 1 милиарда евро вложени в стопанската система, 4000 директни работни места (и още няколко хиляди индиректни) и слагане на България на автомобилната карта на света – звучи като сбъдната фантазия.
На фона на спадащите непознати вложения в последните години, идването на колос като Volkswagen би било грандиозно събитие, което ще даде мощен подтик на българската стопанска система. Именно по тази причина, типично по нашенски, трепетно чакахме идването на огромния и значим вложител от обичания ни съдружник Германия, който да издигне промишлеността у нас на качествено ново равнище. 
Но още през цялото време беше явно, че безапелационният любимец е Турция. Огромен пазар, квалифицирани служащи с опит в автомобилостроенето и ниски заплати, както и неограничена държавна помощ (стотици милиони евро). 
Никоя от трите балканските страни, чието общо население е над 2 пъти по-малко от това на Турция, не може да се мери с щедростта на Ердоган и многомилиардната турска стопанска система.
Заради подтекста на военната намеса " Извор на мира " от страна на Анкара в Сирия, незабавно се появиха мнения, че може би сходно държание ще отблъсне огромния вложител от турската стопанска система. Но таман в противен случай. Вчера в коментар пред Анадолската организация представител на компанията, отговарящ за производството, акцентира, че концернът не търси интензивно различно място за оборудването. „ Следим от близко развиването на обстановката. Не търсим интензивно различно място “ за завода, увери Лесли Ботге.
Припомняме, че в края на август надзорният съвет на Volkswagen бе взел дефинитивно решение за новия си цех в Турция. Според известията обектът в провинция Маниса край град Измир трябваше да има годишен потенциал от 300 000 транспортни средства. Началото на строителството беше планувано за края на 2020 година, а началото на производството - за 2022 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР