Какво се разбраха България и Македония. Това разкриват на брифинг

...
Какво се разбраха България и Македония. Това разкриват на брифинг
Коментари Харесай

Петков и Ковачевски се разбраха за линията София-Скопие, ще има нова среща

Какво се схванаха България и Македония. Това разкриват на брифинг българският министър председател му сътрудник Димитър Ковачевски.

По-рано двамата водачи организираха среща очи в очи, откакто министър-председателят Петков бе посрещнат с публична гала в Скопие.

С публична гала и българския химн бе посрещнат министър председателят Кирил Петков

Ковачевски стартира изявлението като назова Петков другар и съобщи, че той постоянно ще е измежду другари в РСМ. Северномакедонският министър председател съобщи, че ще се употребява нова сила сред страните, откакто има нови държавни управления.

" 30 години след признаването на Македония имаме нов прозорец за разговор. " Според Димитър Ковачевски България и районен съд Македония са близки страни. България ще употребява късото и дългото име - Република Северна Македония и Северна Македония, а интернационалните институции ще бъдат известени.

Премиерът на РСМ съобщи, че би трябвало да има трансгранично съдействие и основаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт, а след седмица се чака междуправителствено съвещание. Ковачевски разгласи и работни групи.

Днес имахме един добър и другарски диалог. Добросъседството е наоще по-голям приортет, а той ше се мери с действителни стъпки и дейности. Петков благодари за нотата за произношението на " Северна Македония ". Когато стартираме да работим с точни резултати, а кулоар номер 8 стане приоритет, ще имаме положителни връзки.
" Самолетната линия София-Скопие ще бъде действителност. До 60 дни тя ще бъде работеща ". Това сподели министър председателят Кирил Петков след срещата с македонския си сътрудник Буяр Османи.

" Следващата среща ще бъде на 25 януари. Всяка седмица работните групи ще се срещат с ясни цели, с ясни резултати, а освен политически изявления ", добави Петков.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР