Какво причинява затлъстяването? Защо процентът на затлъстяването напоследък нараства сред

...
Какво причинява затлъстяването? Защо процентът на затлъстяването напоследък нараства сред
Коментари Харесай

СТОП на преяждането: 5 причини да не спираме да се храним

Какво предизвиква затлъстяването? Защо процентът на затлъстяването в последно време нараства измежду популацията на съвсем всяка индустриализирана страна? И какво можем да създадем по въпроса? Вижте отговорите по-долу.

Какво предизвиква затлъстяването?

С възходящо разпространяване тук и в чужбина, затлъстяването и наднорменото тегло способстват директно за всяка десета гибел в Съединени американски щати, в това число смъртни случаи от сърдечни болести и доста форми на рак, само че също и смъртни случаи от инфекциозни болести и даже злополуки. Проблемите с тежестта са се повишили толкоз фрапантно през последните години, даже измежду децата и юношите в Съединени американски щати, че огромните медицински органи предлагат използването на медикаменти за намаляване и бариатрични интервенции за хора на възраст 12 или 13 години  

Научното пояснение за вилнеещата пандемия е „ енергиен баланс “. Или по-точно „ енергиен дисбаланс “. Това се отнася до степента, в която нашият енергиен банкет от храна и питиета подхожда на енергийния ни разход под формата на метаболитни действия неподвижен, извършения и доста други енергоемки функционалности на нашето тяло.

Предпоставката за уравнението на енергийния баланс е елементарна: консумирането на прекалено много калории на ден, които не се изразходват, се съхраняват като телесни мазнини. Тъй като телесните мазнини се натрупват - изключително в коремната област, където се назовават висцерални мазнини - те стартират да компрометират метаболитното здраве. На процедура нарушеното метаболитно здраве значи, че органите, тъканите и клетките не могат да употребяват или създават сила дейно.

Класическите признаци на нарушено метаболитно здраве са метаболитните болести. Честите метаболитни болести като преддиабет, хипертония и хиперлипидемия са ранни предупредителни признаци за погрешно функционираща метаболитна система. Неуправляеми или неразпознати, те в последна сметка попадат в " листата с най-търсените " метаболитни болести, като сърдечно-съдови болести, диабет, рак и деменция.

Защо преяждаме?

Много захар? Пържола? Зеленчуци? Проучванията демонстрират, че източникът на сила има по-малко значение от общата употребявана енергия; непотребната сила от какъвто и да е източник на храна работи като муден токсин за нашата метаболитна система.

Наднорменото тегло и затлъстяването бяха необичайност във всички елементи на света до преди няколко десетилетия, само че човешката генетика е непроменена и ние притежаваме не по-малко самоконтрол или предпочитание за здрави тела, в сравнение с предишните генерации. 

За множеството хора, които се борят с наднорменото тегло, един или повече от факторите, изброени по-долу, евентуално способстват за това.
Консумирате модифицирани храни? Ако е по този начин, изследванията демонстрират, че приемате приблизително към 500 калории повече дневно, в сравнение с в случай че ядете същите храни в техните цели или минимално модифицирани форми.Добрият сън по-скоро изключение ли е, в сравнение с предписание за вас? Лабораторните проучвания на съня демонстрират, че дневният енергиен банкет измежду хората с неприятен сън е с към 300 калории по-висок, в сравнение с измежду добре спящите.Често вечеряте с другари, семейство и сътрудници? Въпреки че е обществено възнаграждаващо, има метаболитен минус: множеството от нас са мощно повлияни от обществените правила и хранителното държание на другите, което доста усилва приема на храна в тези условия. Вашият дом или работно място е минно поле от закуски и сладкиши? Проучванията демонстрират, че удобството – фактори като визията на храната и времето и напъните, нужни за приготвянето на храната – прави изненадващо огромна разлика в това по какъв начин и какъв брой постоянно ядем.Разсеяното и безсмислено хранене е различен съвременен проблем за здравето на метаболизма. Интересното е, че безсмисленото хранене наподобява има както незабавни резултати за преяждане – ядем повече сега, без да обръщаме внимание – по този начин и забавени резултати, защото разсейването утежнява паметта ни за предходното хранене, карайки ни да ядем още повече по-късно.
Ако се интересувате от възстановяване на личното си метаболитно здраве посредством по-добри хранителни привички, вземете поради тези два съвета:

1. Тези фактори, въпреки и общи, могат да се трансформират. Можем да консумираме по-малко модифицирани храни, да подобрим съня си, да създадем по-добър избор за хранене в ресторант, да понижим изкушенията от храна към нас и да се храним по-внимателно. Можем също по този начин да вземем поради нашите самостоятелни особености, с цел да забележим кои фактори са най-подходящи за нас и да стартираме измененията в храненето си там.

2. Тези фактори ни подтикват да преяждаме неумишлено. Макар и огромни за типичния човек, тези резултати нормално са невидими за нас. Ние просто ядем повече, без да осъзнаваме тяхното въздействие. Тъй като тези фактори са сложни за виждане и чувство непосредствено, би трябвало да подходим към тях като към други мощни, само че невидими сили, като гравитацията. Не е нужно сами да виждате гравитацията, с цел да носите парашут, когато скачате с парашут, и не е нужно да усещате пагубните резултати на актуалната хранителна среда, с цел да предприемете коригиращи дейности.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР