Какво означава застраховка във Федералната корпорация за застраховане на депозитите

...
Какво означава застраховка във Федералната корпорация за застраховане на депозитите
Коментари Харесай

PayPal постепенно навлиза в банковия бизнес

Какво значи застраховка във Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите – дебитна карта, която може да се употребява за изтегляне на пари в брой от банкомати и опция за непосредствено начисляване на заплати, само че в реалност това не е банкова сметка?

Според Wall Street Journal, това е най-новата иновация на PayPal. В рамките на последните няколко месеца, компанията внедри и стартира да предлага обичайни банкови функционалности на някои групи клиенти, пише The Fortune.

PayPal има всички учредения за предпазване на тайната: сдружението няма банков лиценз в Съединени американски щати. Така, че тези услуги са вследствие на поредност от двустранни съглашения сред PayPal и дребни банки, поискали да останат анонимни. Такива ограничения разрешават на PayPal да избегне разпоредбите на Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите, Visa и MasterCard.

Техническият шеф на PayPal Бил Риад много постоянно приказва за това, какво в действителност съставлява новата услуга и защо тя е предопределена: в случай че към този момент имате общоприета банкова сметка, тя не е за вас. Според него, основаването на новите услуги се дължи на обстоятелството, че за пълноценното присъединяване в днешната стопанска система, човек би трябвало да има банкова сметка. „Ако я няма, вие не можете да извършите пътешестване с Uber и не можете да вземете жилище от Airbnb“ – разяснява Бил.

Обслужването на хората без банкова сметка също може да хвърли повече светлина на договорката сред PayPal и M-Pesa. Съвместното съдействие ще разреши на M-Pesa да свърже сметките си с PayPal, с цел да улесни закупуването на артикули и услуги отвън Кения.

Но PayPal надалеч не е единствената услуга, опитваща се да навлезе в банковия бранш – измежду тези компании са също и Square и Amazon. Миналата година, TransferWise стартира да предлага банкови услуги: безвъзмезден продан на валута. Monzo неотдавна отвори за всички свои консуматори пълноценни банкови сметки.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР