Какво е обяснението за днешното объркано положение в света? Винаги

...
Какво е обяснението за днешното объркано положение в света? Винаги
Коментари Харесай

Старото си отива безвъзвратно и няма повече живот за него, животът е за новото | Учителят ДЪНОВ

Какво е обяснението за днешното комплицирано състояние в света?

Винаги на границата сред две култури – остаряла и нова, се явява рецесия, явяват се огромни несъгласия, стихии, разтърсвания, произшествия, тъй като двете течения, остарялото и новото, влизат в сблъскване. Едното се разрушава, а другото се гради.

След събитията неприятните хора ще се отстранят от Земята. Тя се възкачва към този момент и хората със старите разбирания не ще могат да се повдигнат дружно с нея. Земята ще ги отърси от себе си, както дървото се отърсва от гнилите плодове. Те ще отидат на друго място и ще изостанат в Природата. Сега Младоженецът кани хората на женитба, само че единствено тези ще влязат, които имат сватбарска дреха. Всеки човек, всеки народ, който не извършва Волята Божия, ще бъде затрит. Всичко, което не дава плод, което не твори, което не създава, ще бъде пометено, т.е. ще бъде оставено за друга ера. Сега сме към този момент в края на остарелия век и при започване на новия. Няма връщане обратно. Старото си отива окончателно и няма повече живот за него, животът е за новото. Благата се дават към този момент на положителните хора, с цел да ги употребяват за общото богатство, за осъществяване Волята Божия.

Сега иде най-хубавият свят. Занапред няма да се разрешава на неготови хора да се прераждат, ще се забрани да идат на Земята незаконни духове. Те ще се въплътят на друго място, а тук – единствено тези, които са положителни и имат Любов. Висшите същества са създали своите кораби, които пътуват из пространството. Земята е един транспортен съд и там хората спорят, разделят се, разправят се, а той все напредва. И ще пристигна някой и ще каже: “Тези, които спорят, да излязат вън из кораба! “ И като се спре на някое пристанище, Земята ще се освободи от тях.

Второто идване на Христа е значимо за тези, които са будни – за посятите зрънца на равнищата, а не за тези, които са в хамбара. Всяка духовна ера се отбелязва с преобразяване на света, тъй че в този момент Земята ще се промени напълно. Тези, които са работили в предишното, ще влязат в новото, а другите ще останат за различен път. Всички би трябвало да знаят, че за неприятните хора в света настьпва черен интервал, т.е. злополука. Времето, което в този момент иде, ще им покаже, че са изгубили положителните условия и няма да намерят това, което търсят. Един ден този свят ще бъде една хубава история и в бъдеще всичко това ще бъде един доста скъп материал с исторически данни. То ще се тури на филм и като станат хората съвършени, ще гледат по какъв начин са живели едно време.

Какъв е вътрешният смисъл на днешните премеждия на човечеството?

Това наподобява на следното: един прислужник работил на господаря си 10 години, но оня не му платил. Когато господарят починал, прислужникът отишъл на гроба да го бие и като го бил, го събудил. Тогава господарят споделил: „ Благодаря ти. Ти ме разсъни. Ще ти платя. “ Та тези премеждия в този момент ще докарат събуждане на народите. Небето стяга всички нации и тези събития и премеждия, които идат, ще причинят групово пробуждане на хората, а освен единично. Тогава народите и обществата ще схванат, че едничкият път е духовният и че различен няма, и тогава ще тръгнат по него.

Страданията ще извърнат хората към Бога. Различни премеждия ще дойдат, даже няма да ни хваща сън, няма да остане страдалчество, което човечеството да не изпита. И парите, и благосъстоянието – нищо няма да ни употребява при тези премеждия. Както да вземем за пример оня бандит, който ограбил богатия в парахода, само че хвърлил парите, щом капитанът съобщил, че потъват. Макар през днешния ден да има огромни премеждия и рецесии, те са удобни в друго отношение – усилва се духовното търсене, разсънват се душите и търсят Бога.

Душата на индивида не е към момента в тялото. Тя е отвън тялото и сегиз-тогиз изпраща някоя възвишена, светла концепция в елементарното човешко схващане. А когато човек стане подготвен, душата ще се прояви посредством тялото, ще се изяви във физическия свят – точно това време наближава.

Братята и сестрите, с цел да могат да се приготвят за тези събития, с цел да устоят, с цел да устоят тестванията, би трябвало да имат следното поради: основното е връзката с Бога! Ликвидирайте с всички негативни връзки към хората, простете на всички. Прошка с всекиго! Всеки да прости на брата си и да има цялостно разкайване за своите сторени каузи. Бог чака това! И тогава човек ще бъде ограден и непокътнат.

Сега е епохата, когато Господ почва да се демонстрира в нас и ни чака работа за Него. Да не се допуща боязън. Гледайте да придобиете духовно благосъстояние, с цел да бъдете мощни духом. Силните духом ще устоят. Имайте придобивки в душата, тъй като единствено това ще занесете, като идете горе. За страдание хората наподобяват на наследник, който взема пари от татко си и отива право в кръчмата, с цел да ги изпие.

Хубавото наближава. Бурята иде, само че както споделя оракул Илия, Бог не е в бурята. Ще устоят тези, които живеят в Доброто. Не бойте се: както във времето на оракул Илия Бог не беше в бурята, а беше в тихия глас, който пристигна след нея, по този начин и след тази стихия ще пристигна святото.

Из " Бурята иде, само че Бог не е в бурята ”, Учителя Петър Дънов

Снимки:

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР