Какво е общото между шоколади, марципани, макарони, баклава с боза,

...
Какво е общото между шоколади, марципани, макарони, баклава с боза,
Коментари Харесай

10 чалга песни с най-глупав текст

Какво е общото сред шоколади, марципани, макарони, саралия с боза, доста банани, домати и всевъзможни други плодове и зеленчуци? Не, това не е гурме рецепта, взета от най-хубавия кулинарен сайт © Вкуси ме, а единствено част от обектите, възпети в едни от най-култовите чалга песни.

През недалечното минало песни се пееха освен за обич и страдалчество, само че и за всяко нещо от заобикалящия ни свят, включително валяци, бетонобъркачки, телефони, мобифони и несъмнено най-комерсиалната тематика, а точно – сексът. Формулата на триумфа на всяка чалга ария се показваше в два куплета с един припев, наложително със запаметяваща се рима, доста женска плът и недотам гласови благоприятни условия.

Какво по-сладко от това вечер да си пиеш ракията, а по малкия екран яка кака по нищожно облекло да ти пее за дупката… на геврека, де. В чалга песните има и доста кулинарни препоръки! От творчеството на родните ни певачки научаваме, че саралията върви с боза, по какъв начин се прави шопската салата или че друсаният кебап се яде в меко легло.

Творците на тези песни мислят за хората, нали въпреки всичко това е музиката на народа. Всяка една от тях е с значимо обществено обръщение. Как другояче ще научите, по какъв начин се врътка тирбушона, с цел да си отворите следващата бутилка или по какъв начин се държи на т’слата дръжката?

Представяме ви 10 ретро чалга песни с меко казано простовати текстове, които все пак се трансфораха в емблеми за този жанр. Сигурни сме, че в случай че не предизвикаме някакви съответни мемоари, свързани с тях, то най-малко сигурно ще ви развеселим.

1. Теди и ф-я Зорница – Ласмаги-джасмаги-get up!

За страдание ни се наложи да чуем песента няколко пъти за да установим смисъла ѝ, само че подобен не беше открит. Затова оставаме без коментар.

2. Мая – Баклава

Предупреждаваме, че от слушането на тази ария може да се разболеете от диабет. Очевидно е, че създателят на този популярен текст е огромен обожател на сладкото и е решил да увековечи обичания си десерт. От песента ти става толкоз сладко, че стартира да ти се повръща.

3. Лия – Ще те мачка валякa

https://youtu.be/l7Q7wXjz4U8

Любима тематика на Лия очевидно са строителните машини, които доминират в нейното творчество. Може би тя е нереализирал се професионално строителен служащ и по тази причина вплита в своите песни валяците и бетонобъркачките. Първата обич в никакъв случай не се не помни.

4. Луна – Тук там, тук там

Тук там, насам натам, дали да ти дам, пък и позор, а, бе, рима да има. Какво ще дава не разбрахме, само че че е свенливо момичето е ясно. Категорично за това приказват и тигровите щампи – връхна точка в облеклото на всяка една себеуважаваща се чалга хала.

5. Румяна – Чук-чук

От песента разбираме, че чукът прави чук-чук и лирическата героиня ще избяга при различен, в случай че чукът спре да чука. Но защото тя към този момент е била при различен, желае да бъде заключена и осъдена, с цел да продължи чукът да чука. Сигурно нищо не разбрахте, е освен вие. И ние по този начин.

6. Варненци – Мама на Радка думаше (Тез’ червени домати)

Охххх, септември месец е, време е за подготвяне на зимнина. А какво по-лошо от това да отидеш на пазара и да ти пробутат сякаш червени домати, но хем разтърсени, хем меки. Наивното момиче е било излъгано и излъгано, да си го кажем – минали са я. Веднъж, дваж, че и повече.

7. Тошко Тодоров – Радка Пиратка

Тук лирическият воин е скрито влюбен в кака Радка, незнайно за какво с прякора Пиратката. Явно няма смелостта да ѝ разкрие своите усеща и по тази причина ѝ посвещава цяла ода на любовта, с вярата въпреки всичко тя да откликне на неговите усеща и да му падне, с цел да я „ гепне “. С такова любовно пояснение, всяка жена ще му бъде в краката.

8. Радо Шишарката и Попа – Тигре, тигре

Първата ария, от която стартира възпяването на разнообразни диви котки и други хищници. След „ Тигре, тигре “ пристигна ред на хищна хиена, пантери, лъвици страшни. Някои не желаеха да влизат в клишето и по тази причина взеха решение да се дефинират като пеперуди, паяци, волни птици, феникси и други всевъзможни твари. Как пък някой не направи ария за морското конче?

9. Сани – Ох, банана

Едно време банани имаше единствено за Коледа, а не както в този момент целогодишно и на всички места. След измененията през ’89 година, в реда на нещата е да се сътвори ария за по този начин обичания плод. Авторът добре обрисува банана и го преглежда от всички аспекти, външни белези, вкусови качества, цвят и прочие.

10. Тони Дачева и Кристал – Три кила банани

https://www.youtube.com/watch?v=DoHh9tUZfno

Пак банани, само че този път в килограми. Тук не се задоволяват просто с един банан, а ги желаят в огромни количества. Пари няма за цигари, само че за банани ще намерим. Явно това е обичаният плод на българина.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР