Какво е жажда? Това чувство възниква, когато дехидратацията започне да

...
Какво е жажда? Това чувство възниква, когато дехидратацията започне да
Коментари Харесай

Ето как да различавате глада от жаждата

Какво е жадност? Това възприятие поражда, когато дехидратацията стартира да се усеща в тялото. Чувстваме сухота в устата, усещаме жадност. Но доста постоянно човек бърка възприятието на жадност с апетит и тогава, когато тялото ни изиска вода, ние започваме да го насищаме с храна, а не да го напояваме с течности.

Много постоянно си припомням думите на лекаря от книгата Тялото желае вода:

Чувствата на жадност и апетит се раждат по едно и също време, с цел да алармират за потребностите на мозъка. Ние не вършим разлика сред тези чувства и имаме вяра, че и двата индикатора демонстрират предпочитание за ястие. Ние ядем даже когато тялото ни желае вода.

Обикновен съвет: Когато имате леко възприятие за апетит, пробвайте да изпиете чаша вода, вместо да ядете нещо. Да се обърка жаждата и глада е доста елементарно, и това дава негативни резултати.

Ядете повече в сравнение с тялото ви се нуждае, само че жаждата не отминава. Ядете повече, мислейки че сте гладни и в последна сметка се стига до преяждане и трупане на непотребни килограми.

 Не бъркайте жаждата с апетит

Как да се научим да разграничаваме глада от жаждата? Тези които пият вода преди хранене, разделят тези усеща. Те не преяждат, с цел да задоволят потребността си от вода.

И не им е нужно нищо – вярно изпълват дефицита на вода, който губи организма им. И тук, запомнете най-главното: Дори не се опитвайте да се борите с жаждата без вода.

Не чакайте, появяването на жаждата - през това време тялото ни губи 2 или 3 чаши вода.

Пийте вода при стайна температура не използвайте лед.

Смятате ли, че пиете задоволително течности дневно, под формата на чай, кафе, мляко, и други питиета? Не забравяйте, че има голяма разлика сред течност и вода. А нашето тяло се нуждае от вода.

Простата чиста вода е един от осемте фактора на нашето здраве и благоденствие.

Но не забравяйте, за най-важната загадка на здравето – това е вярата!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР