Каквито и да са вашите действия и намерения, вие се

...
Каквито и да са вашите действия и намерения, вие се
Коментари Харесай

Научете се да балансирате личната си Чи енергия!

Каквито и да са вашите дейности и планове, вие се нуждаете от сила. Цялата активност, която упражняваме всекидневно – физическо натоварване, страсти, мисли, черпи от запасите на нашата персонална Чи сила.

Тя участва най-ярко в източната медицина и просвета. Въпреки че няма прецизен превод на думата чи, мнозина експерти я асоциират с витално, духовно. С други думи - нашата Чи сила съставлява нашата витална сила.

Теорията на Чи е един от най-важните правила на Фън Шуй. Чи сила пулсира във всички живи същества, тя ги изпълва с сила и придвижване. Ако човек е здрав, мощен, уравновесен, той е добър чи, в случай че е слаб и болен – неприятен чи. Не е изненадващо, че при уплашения метод на живот на актуалния човек виталната сила се изчерпва все по-бързо и се зарежда по-трудно.

Движението на Чи силата в дома зависи от доста фактори: светлина, пропорции и размери на строителни материали, звуци, миризми и други. В азиатските страни постоянно се случва по отношение на енергийните канали и потоци на Чи в постройката да се възнамеряват стаи, обслужване, местонахождение на жилища по отношение на околния пейзаж. Основната цел на Фън Шуй е хармонично разпространение на тази сила.

Има доста способи, с помощта на които можем да балансираме силата в тялото си – посредством упражняване на Тай Чи, медитация, йога, източни техники като шиацу и акупунктура.

Друг главен способ за възвръщане на виталните сили в организма е вярната диета. Избягвайте модифицираните храни, полуфабрикатите и химическите добавки. Много е значимо всяка заран да отделяте най-малко няколко минути за качествена закуска, без тя да е на крайник или пред тв приемника. Останете уединено с храната си, с цел да можете да усетите по какъв начин ви зарежда на енергийно равнище.

 Фън Шуй

Интересен факт е, че всички материални предмети също са носители на избрана сила, която от време на време може да е в прорез с нашата персонална. Чи, която циркулира зле или е с неприятно качество заради погрешно взаимоотношение на цветове и материали, може да ви накара да изпитвате дискомфорт в личния си дом. В такива случаи на помощ идват главните правила на Фън Шуй, които могат да възвърнат хармонията у дома.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР