Какви са резултатите от посещението на българската делегация в САЩ,

...
Какви са резултатите от посещението на българската делегация в САЩ,
Коментари Харесай

Готов е доклада за декарбонизация с три сценария



Какви са резултатите от визитата на българската делегация в Съединени американски щати, водена от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев с присъединяване на представители на висшия енергиен мениджмънт на България и на Американската комерсиална камара.

Какви са били тематиките на диалози и какви взаимни планове са контрактувани?

Темата разяснява в “Нашият ден “ Петър Иванов , основен изпълнителен шеф на Американската комерсиална камара в България:

“Поели сме като един от целите задачата за “зелената договорка “ още преди 6 месеца поръчахме едно проучване, в което да създадем цялостна оценка на тактиката, която страната има, като работихме с всички заинтригувани лица, в това число Министерство на енергетиката, ЕСО, КЕВР – всички браншови организации.

Идеята беше да се направи едни план още преди 6 месеца, който сега към този момент е подготвен и дори през днешния ден би трябвало да излезе прессъобщение за една цялостна тактика на България с три сюжета , в които да се вземат поради всички технологии и да се дефинират другите финансови рамки. “

Вероятно ще отворим офис във Вашингтон , нещо, което в никакъв случай не се е случвало в нашата история. Посещения в разнообразни промишлености, с които да свържем американския бизнес с българския са измежду главните ни цели.



Българската делегация

“Българската делегация се срещна във Вашингтон с 20 от водещите софтуерни компании в енергетиката, като това включва безусловно всички браншове, минавайки през нуклеарна енергетика, възобновими източници, геотермална сила, запазване на сила. Всички най-нови софтуерни компании, водещите, на които по-голямата част са в Съединени американски щати. “

Ядрената енергетика

“В момента в нуклеарната енергетика се случва една дребна гражданска война, защото след няколкото случая, на които човечеството стана очевидец, има една нова наклонност за основаване на дребни модулни реактори.

Готови сме да предоставим проучването, което има три сюжета с три разнообразни години на осъществяването му, с осъществяване на Националния енергиен проект, който България има от преди.

Идеята е да дадем опция за избор на технология, която е най-хубава за страната и финансов план , който да няма такова отражение върху хората и стопанската система, а да бъде разсрочен във времето. “

Отделно двата сюжета включват годините до 2030 по какъв начин да се реализира осъществяването на Плана за декарбонизация и до 2050. Имаме две времеви рамки. Едното е осъществяване на Националния енергиен проект, който е 2020, другото е “Fit -for- 55 “, което е осъществяването на рекомендациите от Европейска комисия.

“Fit- for- 55 “ е доста по-строг във връзка с излъчванията отчет, за който ще се изискват доста повече запаси, с цел да се извърши и доста по-различен микс от технологии от този, който страната ни има. Ние сме дали това, което имаме, то да се извърши като тактика и по какъв начин да бъде реализирано с технологии. Така също и това, което Европейска комисия изисква от нас или най-малко към този миг го има. Трите сюжета се въртят към тези две дати и два отчета . “

Чуйте детайлности за отчета за декорбонизация в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР