Какви са политическите послания след срещата между лидерите на Балканите

...
Какви са политическите послания след срещата между лидерите на Балканите
Коментари Харесай

Проф.Чуков: И Балканите, и Израел търсят бонуси след срещата в България

Какви са политическите послания след срещата сред водачите на Балканите и израелския министър председател Бенямин Нетаняху, която беше извършена в Евксиноград с хазаин българския министър ръководител Бойко Борисов - тематиката в Сутрешния блок на БНТ1 разяснява проф. Владимир Чуков.

Изключително забавна среща, впечатляваща в този формат. В това събитие има три значими стадия - първията е срещата на Борисов с Нетаняху, след това районна среща на Балканските страни и срещата във формат 4+1, изясни проф. Чуков.
Проф. Владимир Чуков: Голямата среща беше обоснована от претекстове, които и двете страни имаха да търсят. Желанието на Нетаняху е Европейски Съюз да промени мнението си за Израел и такава опция беше предоставена от българския министър председател. Обратното - водачите от Балканите търсят да излязат от своята периферна обстановка. Очевидно, всеки търси бонус от отсрещната страна.
Проф. Чуков разяснява и енергетиката като извънредно значим аспект от тематиките на диалог по време на срещата.

При построяването на интерконекторите, Гърция е основната страна, която би могла да продължи газовата връзка на Запад, до Италия, безапелационен е проф. Чуков.

Има какво да вземем от експертизата на Израел и нейната битка с тероризма, можем да употребяваме доста мощно израелския опит и взаимно да се допълваме, добави той.

Вижте целия диалог във видеото!
 Борисов и Нетаняху разискаха връзките България - Израел в Евксиноград Борисов и Нетаняху разискаха връзките България - Израел в Евксиноград
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху дойде у нас по покана на българския си сътрудник Бойко Борисов. В резиденция Евксиноград край Варна двамата обсъ...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР