Какви грешки допускат компаниите в общуването си с медиите?Има три

...
Какви грешки допускат компаниите в общуването си с медиите?Има три
Коментари Харесай

Кога компаниите се провалят в комуникацията си с медиите

Какви неточности позволяват фирмите в общуването си с медиите?
Има три съществени неточности, които следим още веднъж и още веднъж. Грешка номер 1 - засипването на медиите с прекалено много известия, за част от които изначално е ясно, че няма по какъв начин да се трансфорат в мотив за обява или материал. Компаниите и личностите, които подхождат по този метод с концепцията " Ще опитвам още веднъж и още веднъж, пък нека най-накрая стане ", си вършат неприятна услуга, тъй като от един миг нататък на техните известия стартира да се гледа като на тип спам. А какво вършим със спама? Не го четем, механично го трием. Резултатът - даже в един миг от въпросната компания да изпратят известие за нещо, което заслужава да бъде отразено, има риск мейлът да отиде в коша, без даже да бъде отворен. Компаниите би трябвало да " заговарят " медиите единствено когато имат за казване нещо, което може да съставлява медиен интерес. И по този начин стигаме до неточност номер 2.
Каква е тя?
- Недостатъчно познаване на медиите и на критериите, въз основа на които публицистите взимат решението дали да отразят или не дадена тематика, обещано събитие, даден проблем. Това пречи на фирмите да взимат верните решения по кое време и защо си заслужава да търсят гласност.

Понякога фирмите и мениджърите гледат единствено и само от своята лична камбанария, без да си дават сметка, че нещо, което може да е огромна вест или ужасно достижение, видяно от тяхна вътрешна вероятност, не наложително е толкоз значимо, когато го погледнеш през призмата на една национална медия примерно. Има случаи, в които организациите имат ПР експерти, които добре познават и медиите, и практиката, само че тяхното мнение не се чува в задоволителна степен при взимането на решения. И по този начин стигаме до неточност номер 3 - забавното за публиката и медиите е прикрито някъде в N-тия параграф на прессъобщението, което доста понижава възможностите да се стигне до обява.

Всъщност тези 3 неточности сами по себе си могат да доведат до неуспех в връзката с медиите. Тях бих извела пред скоба. Има и доста други съответни неточности, които се позволяват от хората и фирмите, попаднали в светлините на медийните прожектори и за които описвам.
Реклама Какво още да чака публиката в залата?
- Освен че ще посоча грешките, които би трябвало да бъдат избягвани, ще срещна участниците с логаритъма за привличане и задържане на медийното внимание, който съм извлякла на база над 20-годишния си опит в медиите. Става въпрос за едни 6 стъпки, които са наложителни, в случай че искаш да имаш триумф в медийното си наличие. Ще поговорим и за характерностите на мощните медийни послания, за метода, по който би трябвало да се подготвиш за едно изявление, за това какъв брой значими са гласът, езикът на тялото, а от време на време даже и облеклото, което избираш, за крайния резултат.
Към кого е ориентирано това образование?
- За личностите, които са или имат упоритостта да бъдат представители на своите компании, без значение дребни или огромни са те, това е опция да погледнат медиите от вътрешната страна и да научат директен път към сърцето на публиката. За експертите в региона на обществените връзки е опция да сверят часовника си с практик, какъвто съм аз. Семинарът може да е извънредно потребен и за представителите на дребния и междинния бизнес, неправителствения бранш и стартъп общността, които нямат лични ПР отдели. Всички, които се интересуват до каква степен техният план или концепция имат капацитета да привлекат вниманието на медиите, ще получат явен и на практика използван отговор по време на " Основи на медийното говорене ".
Свързани публикации Седмични вести за маркетинг и реклама (12 септември) 12 септември 2023, 09:17 Седмични вести за маркетинг и реклама (29 август) 29 август 2023, 09:33
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР