Както при джинсите и телефоните, модните тенденции при пътуванията често

...
Както при джинсите и телефоните, модните тенденции при пътуванията често
Коментари Харесай

Защо Ritz, Marriott, W и още хайвериги пускат ол инклузив ризорти и хотели

Както при джинсите и телефоните, стилните трендове при пътуванията постоянно се връщат, само че в никакъв случай по същия метод, каквито са били преди. В момента ризортите " ол инклузив " се радват на голям растеж на известността - само че без посредствените в миналото шведски маси, долнопробните пиня-колади и евтините занимания, които още са на дневен ред у нас.

Тази нова вълна от ол инклузиви е ориентирана към лукса, предлагайки голям брой примамки - от гурме а - ла - карт заведения за хранене до персонално обслужване от иконом и висококачествени прекарвания. Забележително е, че доста от тези парцели се откриват от първокласни хотелиерски марки, които за първи път навлизат в областта на ол инклузива.

Това се дължи на смяната в мисленето на потребителите след пандемията, извънредно високото търсене на пътувания, съчетано с огромна отмалялост от вземането на решения.

 

" Хората в действителност не търсят изненади, когато става въпрос за това какво е включено ", споделя Брайън Кинг, президент на Мариот Интернешънъл за Карибите и Латинска Америка. " Те желаят просто да отидат, да открият, да се насладят, да платят един път и да приключат. " Въпреки че ол инклузивът не е нов сегмент, той продължава: " Мисля, че трендовете се трансформираха много трагично. "

В предходните десетилетия доста от ол инклузив курортите бяха клопки за мухи, предопределени да задържат туристите в хотела. През 2023 година, споделя Кинг, гостите " желаят да излязат оттатък портата " и търсят квази-консиерж услуги, учредени върху подбрани прекарвания. Тези почиващи желаят страхотни благоприятни условия, само че и да не се усещат прекомерно програмирани.

Кинг назовава формулата " E на квадрат ", както е в Entertainment x Education.

 

В Westin в Коста Рика да вземем за пример гостите могат да играят голф на игрище, проектирано от Робърт Трент Джоунс II, да откриват дивата природа в националните паркове по време на обиколка с АТВ или с капандура. Организират се също курсове по испански език, кулинарни демонстрации, дегустации на коктейли и уроци по тай-чи и йога. " Създаваме тези събития, които би трябвало да бъдат по едно и също време занимателни и просветителни ", споделя Кинг. " Когато получиш " Е " на квадрат, ти си спечелил потребителя. "

 

Миналата година Marriott, най-голямата компания за хотелиерство в света, осъществя доходи от 21 милиарда $, което е с 50% повече от 2021 година

 



 

По време на диалози за приходите и в изявленията основният изпълнителен шеф на Marriott Антъни Капуано постоянно показва сегмента " ол инклузив " като основна област на напредък за компанията, като доста от първокласните марки на Marriott навлизат в областта на " ол инклузива ".

 

" Работим по първата си договорка за ол инклузив на Ritz-Carlton. Много сме разчувствани от това ", споделя Кинг, като отбелязва какъв брой сполучлива е програмата Яхта Ritz-Carlton, с една суперлуксозна, пуснате на вода през 2021 година, и втора, която ще бъде пусната през 2024 година А до момента круизите - всъщност плаваща форма на ол инклузив, също бяха считани за наслаждение за междинната и долната междинна класа.

" Също по този начин слагаме нашата селективна верига W в пространството на ол инклузива и това ще бъде площадка единствено за възрастни ", споделя Кинг за първия в историята хотел W с ол инклузив. Той би трябвало да отвори порти през 2025 година в Доминиканската република с 349 стаи и жилища, единадесет ресторанта и бара, три басейна и спа център.

 

" Имаме и нашия Westin, който открихме предходната година в Бразилия и който е извънредно сполучлив като фамилен ол инклузив. "

 

Би било елементарно да се отдаде дължимото на триумфа на Marriott с ол инклузив услугите като ослепителен завой във времената след пандемията. Но в действителност планирането стартира доста преди идването на Ковид, когато ръководителите на компанията признаха, че бизнесът й в региона на свободното време се развива по-бързо от другите сегменти.

 

Като част от сливането на Marriott със Starwood Hotels през 2016 година, тя наследи единствения ол инклузив ризорт на Westin - Westin Golf Resort & Spa, Playa Conchal в Коста Рика.

 

Впоследствие той се трансформира в лаборатория за образование на Marriott, с цел да придобие своите умения в региона на ол инклузива. При въвеждането на нови парцели топверигата е в забележителната позиция да употребява програмата си за преданост Marriott Bonvoy, която се гордее със зашеметяващите 177 милиона членове.

 

Консултантите по пътувания споделят, че е невероятно да се пренебрегне огромната смяна в промишлеността. " За 3 години Marriott стигна до 30 ол инклузив ризорта и хотела, а имаше 1, като в развой на създаване са още повече ", споделя Кори Хагопян, старши вицепрезидент продажби и партньорства във Virtuoso. Това е най-голямата мрежа за първокласни пътувания в света.

 

Той добавя, че френският колос Accor - различен притежател на доста марки хотелски вериги - от Софител до Новотел, показан и у нас, възнамерява да усили четири пъти броя на ол инклузив обектите под марката Rixos в своя портфейл.

Почти не минава месец, в който някой колос в региона на лукса да не си партнира с марка ол инклузив. В края на предходната година InterContinental Hotels, също показана и у нас, разгласи дълготрайно съглашение с испанската Iberostar Hotels & Resorts, с което към 70 ол инклузив хотела се причислиха към IHG.

 

Хилтън, също показан у нас към този момент освен в София, към този момент разполага с дузина ол инклузив обекти, в това число Hilton Tulum Riviera Maya със 735 стаи, най-големият ризорт на компанията на Карибите.

И още - Hyatt, ребрандирал 7 обекта у нас от София през Правец до Слънчев бряг и Свети Влас, беше добит от Apple Leisure Group през 2021 година за 2,7 милиарда $. Това го трансформира в най-големия в света оператор на първокласни ол инклузивни хотели, които в този момент са разпределени в девет марки с повече от 120 ризорта в 40 крайбрежни дестинации и 11 страни.

До края на 2023 година сбирката Инклузив на Hyatt ще включва повече от 45 ризорта единствено в Мексико. Предстоящите откривания включват интимни скривалища единствено за възрастни като Secrets Tulum Resort & Beach Club, както и фамилния Dreams Estrella Del Mar Mazatlan - курорт с аквапарк, мързелива река, голям брой басейни и 350 жилището, всеки от които има аспект към океана.

 

" Разширяването на обсега на ол инклузив е в основата на уговорката на Hyatt да дава нови първокласни прекарвания при пътуванията ", споделя Ерика Дойн, старши вицепрезидент маркетинг за all-inclusive на компанията.

 

" Планираме да открием пет курорта от сбирката Inclusive в Мексико и Карибите тази година, както и пет спомагателни обекта в България. "

 

В проектите е и дълго чаканият дебют на първокласния бранд Dreams в Португалия с Dreams Madeira Resort Spa & Marina, който ще бъде открит при започване на 2024 година

 

Докато Мексико, по-общо Карибският басейн и целият регион на Латинска Америка са " житницата на ол инклузива ", споделя Кинг от Marriott, Европа не остава по-назад. " И в последна сметка виждам, че ол инклузивът се уголемява световно и в Азия. Така че това е световна наклонност, в това няма подозрение. "

Дойн вижда ол инклузива като евентуален главен мотор на растежа за Hyatt в Европа.

 

" С 46 европейски ол инклузив курорта в портфолиото на Inclusive Collection, сега предлагаме курорти в Испания и Гърция, а България и Португалия се чака да ги последват скоро ", споделя тя.

Хагопян счита, че световните стопански условия също способстват за възхода на ол инклузива, като отбелязва, че рецесията от 2008 година също форсира привличането на заможните туристи към сегмента на ол инклузива.

 

" Все повече консуматори от висок клас пожелаха да се срещнат с ол инклузив курортите ", споделя той. " Днес има нов набор от потребителски цели, свързани с връзката, уелнес и достоверност. Ризортите " ол инклузив " би трябвало да отговорят на тези нови цели, излизайки отвън рамките на първичния модел, който беше насочен повече към лекотата и бюджета. "

 

За да се убедите в това, не би трябвало да търсите нищо друго с изключение на Club Med, пионер на концепцията " ол инклузив " през 50-те години на предишния век. Веригата, когато в края на 70-те години направи първото вилно населено място и първия ол инклузив и у нас - Русалка, преди малко разгласи " напълно нова, освежена и осъвременена еднаквост на марката ", наречена L`Esprit Libre (Свободният дух). Обещава първокласно прекарване за гостите.

 

Разрастването на Club Med включва стартирането на портфолиото Exclusive Collection от петзвездни курорти, вили, хижи и даже яхта, които " издигат лукса на идващото равнище - с изобретателно приготвени гурме блюда и по-големи по повърхност къщи и жилища с доста спални с хай дизайн ".

Ребрандирането идва в идеалния миг, споделя Кевин Армстронг, старши шеф Маркетинг и връзки във френската верига за Северна Америка и Карибите: " Club Med предефинира пазара на ол инклузив курортите, предлагащи висококласна, първокласна отмора и благополучие, защото сега пътуващите са жадни за благополучие. "

В края на краищата, за разлика от дънките с разкроени краища, щастието в никакъв случай няма да излезе от мода.

 

 Източник:

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР