Както отбелязахме в предишния материал, Илън Мъск завърши с обясняването

...
Както отбелязахме в предишния материал, Илън Мъск завърши с обясняването
Коментари Харесай

До всяка точка на Земята за по-малко от час: Илън Мъск предлага своите ракети за пътнически транспорт

Както отбелязахме в предходния материал, Илън Мъск приключи с обясняването на проектите си за колонизиране на Марс по прекомерно приказен метод, като разгласи, че има намерение да употребява своите ракети за скоростно пътешестване от и към която и да е точка на Земята.
Според Мъск, цената ще бъде същата, като на цената на билета за аероплан, освен това в бизнес класа, само че единствено че доста по-бързо. Мъск акцентира, че от и към всяка точка на Земята ще може да се стигне за по-малко от един час.

За осъществяването на тези полети Мъск има намерение да употребява бъдещата ракета BFR , която е от нов вид с мащабируема структура и може да се употребява за разнообразни цели, в това число за извеждане на галактически кораби до Марс и до Луната.

По време на презентацията Мъск сподели и къс клип с анимация на полета. Работата върху новата ракета и кораба е планувана да стартира след към 6 месеца.



В клипа се демонстрира, че ракетата на SpaceX прелита от Хонконг до Сингапур (2587 км) за 22 минути, от Лондон в Дубай или Ню Йорк може да се стигне за 29 минути и така нататък

Максималната скорост на този превоз ще доближава 29 000 км/ч. Това е с към 10 пъти по-бързо от днешните свръхзвукови самолети. Concorde да вземем за пример лети с 2179 км/ч. Цената е най-впечатляваща – колкото е цената на билета за аероплан в бизнес класа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР