Както наречете лодката, така и ще плава, казват старите моряци.

...
Както наречете лодката, така и ще плава, казват старите моряци.
Коментари Харесай

5 тенденции при детските имена за 2016 г.

" Както наречете лодката, по този начин и ще плава " , споделят старите моряци. А когато става въпрос не за лодка, а за човек и по какъв начин ще плава той в „ океана на живота “, нещата са в действителност доста значими - по какъв начин детето ще произнася името си, по какъв начин ще го назовават, дали няма да му се подиграват, дали ще бъде сполучливо... Всеки родител желае детето му не просто да се пуска по течението, а да избира гордо курс напред към свое щастливо бъдеще.

Всеки тон, издаван от човек, носи в себе си друга енергетика. Даже съществува доктрина за въздействието на името върху характера на своя притежател. Според теорията всеки тон е вълна със своя лична, строго избрана периодичност. Името пък е самобитен зашифрован сигнал, който човек получава от самото си рождение и това оставя необикновен отпечатък на личността.

Но да отчетем и това, че постоянно в имената, с които хората кръщават децата си, има мода, която непрекъснато се трансформира. През 60-те и 70-те години у нас имаше проливен дъжд от Пламеновци и Огняни, да вземем за пример. 

Някои от трендовете се съхраняват и може да се допусна какви имена ще бъдат известни в идващите години. Очертаваме 5 от тях.

Кратки и благи

Дългите имена по мнението на група учени, ръководени от демографа Марк МакКриндъл, губят известност в целия свят. В Европа и Съединени американски щати очевидно намалява броят на децата, наречени Бенджамин, Кристофър и Николас. Все по-малко новородените в Русия, кръщавани Анатолий, Дмитрий, Вячеслав. Дори известното женско име Анастасия последователно сдава позиции за сметка на благозвучни къси имена: Ева, Макс, Ед, Мила, Марк и други

Унисекс

Още една интересна тенденция – родителите дават на децата си имена, които подхождат еднообразно и за момчета, и за девойки: Алекс, Мишел, Крис, Дани, Оли (Оливър и Оливия).

Такива имена са идеално решение за двойки, които не желаят да знаят пола на детето си до неговото раждане.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР