Както хората, така и животните страдат от редица болести. Кучетата

...
Както хората, така и животните страдат от редица болести. Кучетата
Коментари Харесай

Опасни болести при кучетата

Както хората, по този начин и животните страдат от редица заболявания. Кучетата са склонни да заболяват от рискови кучешки заболявания като хепатит, бяс, гана и други. За да ги предпазим от тях са нужни постоянни имунизации. Така се грижим както за тяхното здраве, по този начин и за нашето.

Ето кои са най-срещаните болести при кучета, с които можете да се сблъскате при развъждането на куче:

Кучешки бяс

Наричан още водна чума, бясът е вирусно заболяване. Ваксинациите против бяс са наложителни. Болестта е смъртоносна за индивида.

Заразяването с бяс става посредством захапване от друго заболяло животно. Най-често това са лисици. Състоянието протича в три етапи. Първата е меланхолична. При нея се следи приключване на слюнка от устата, от светлина, мъчно преглъщане и цялостна смяна на психическото положение.

 Бяс

Втората фаза е фаза на вилнеене, пристъпи на полуда, предпочитание за хапане и други. Tретата фаза включва меланхолия, парализа и гибел. Има и случаи на спокоен бяс, които се показват в липса на вкус, безразличие и парализа.

Гана

Тази заразна болест при кучетата се появява епидемиологично и стартира от три до седем дни след заразяването. Проявява се най-много при младите кучета на възраст от към три месеца до една година, както и при някои от по-възрастните.

Започва с висока температура, до 41 градуса, липса на вкус, сълзящи очи и течащ нос. Заболяването се демонстрира в три форми - гана на белите дробове, на червата и на нервите.

Хепатит при кучетата

Това съставлява инфекциозно инфектиране на черния дроб. Състоянието прилича това на ганата.

Парвовироза

Кучешката чума нормално избуява тук-там, където се събират доста кучета. Инфекцията стартира със загуба на вкус и извънредно усмиряване на кучето. Следват разстройство с кървене, дълготрайно повръщане и отвод от храна и вода. Тялото на животното изсъхва, то се обезводнява и става изцяло безучастно.

Лептоспироза

Заболяването е познато още като щутгарска кучешка чума. Това инфекциозно заболяване може да аргументи инфектиране на бъбреците с отравяне на урината /уремия/при кучетата. Предава се и на хората и може да провокира жълтеница, отравяне на кръвта, повръщане и разстройство.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР