Както Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество с България, така

...
Както Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество с България, така
Коментари Харесай

Македонски академик с бясна атака срещу България и Гърция

Както Договорът за другарство, добросъседство и съдействие с България, по този начин и Преспанският контракт с Гърция, значат заличаване на македонизма. Тяхната цел е изгубването на македонците, съобщи шефът на Македонската академия на науките и изкуствата (МАНУ) Люпчо Коцарев, представен от БГНЕС.

„ Това от своя страна води до извода, че в случай че не скъсаме двата документа, македонците ще изчезнат, а в Европейски Съюз ще влезе Македония, само че не и македонците. Трагично е, само че би трябвало да се одобри фактът, че с двата документа Македония фактически, умишлено или неумишлено, прави геноцид над македонците в Беломорието и Пирин “, написа той за „ Нова Македония “.

„ Отричането на съществуването на македонци в Беломорието и Пирин допуска несъществуването на македонските диалекти, което от своя страна допуска несъществуването на македонския език, което значи и несъществуването на македонския народ и македонската еднаквост “, споделя Коцарев.

По думите му съгласно Преспанския контракт, славянското население, което е живяло и към момента живее на територията на днешна Гърция, не са македонци, „ техният езиков акцент не е македонски, тяхната история не е македонска, тяхната просвета не е македонска и тяхното културно завещание не е македонско “.

„ Оттук и от този момент идва основният въпрос, който сякаш основава нови проблеми на Македония през днешния ден – в случай че диалектът не е македонски, а славянски, какъв е съгласно вас “, пита Люпчо Коцарев.

Според него, в случай че двата документа „ бъдат зачитани и изпълнени, това ще докара до изгубването на македонците “, по тази причина би трябвало да бъдат „ оспорени, отречени и скъсани “.

„ Затова през септември би трябвало да стартираме рационално и умерено с процеса на разрешаване на обстановката, в която попаднахме поради невежи, неуки и алчни (за власт, популярност и пари) политици. Време е за промени и аз ще направя всичко, първо като интелектуалец, а по-късно като член на МАНУ, интелектуалците да бъдат проводници на тези промени “, предизвестява ръководителят на Македонската академия на науките и изкуствата.

„ Несъмнено Македония желае да бъде част от фамилията на Европейски Съюз, тя към този момент е част от НАТО, само че македонците изгубиха всичко поради това - своята еднаквост, своя език и своя етнос, особености, които имат неоценима стойност за всяка цел “, акцентира ученият.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР