Както често се случва, тези, които нямат нищо, дават много

...
Както често се случва, тези, които нямат нищо, дават много
Коментари Харесай

Бездомник със страх от височини спаси 25 кучета от горяща сграда (видео)

Както постоянно се случва, тези, които нямат нищо, дават доста в подмяна. Бездомен мъж стана същински воин след смелия си акт на нанагорнище на триетажна постройка, обхваната от пламъци, с цел да избави 25 кучета, заклещени в капан на покрива.

Смело сърце

Първоначално пожарът избухнал в цех за преработване в квартал Гамара, град в Лима. Себастиан Ариас, колумбийски жител, забелязал пламъците, до момента в който вървял покрай мост. В този миг той се сетил за жена си, която неотдавна направила опит за самоубийство, когато научила за бременността си.

Първото нещо, което забелязал, било броят на кучетата, хванати в капан на покрива, и незабавно взел ограничения. Знаел, че просто няма по какъв начин да изостави животните в неволя.

Видео, заснемащо дръзкото избавяне, демонстрира по какъв начин Ариас маневрира през парапета на балкона на апартамент на третия етаж. С насърчението на зяпачите той разрушава един прозорец и си проправя път на перваза.

Мъчителното избавяне оставило хората в благоговение, удивление и безпокойствие.

Въпреки страха си от височини, Ариас се качил по фасадата на постройката, с цел да стигне до последното от 25-те кучета, които бягали от гъстия пушек. То било притиснато на ръба на покрива.. Ариас бързо сграбчил кучето и го хвърлил към тълпата на тротоара. Там имало и пожарникари, които хванали кучето с одеяло.

Тогава всички избухнали в овации.

Медицински лица оказали и помощ а Ариес, щом слязъл от постройката. Пожарникарите му предложили стълба, само че мъжът слязъл самичък. Той е един от служащите в завода за рецикклиране.

Ариес живее под мост.

Героят има огромни персонални проблеми, защото жена му е в неопределеност. Въпреки тези провокации, той не пропуснал да покаже своята добрина и съчувствие. Знаел, че горящата жилищна постройка е и подслон за кучета.

Жената, която има приюта, била на пазар, когато избухнал пожарът.

Тъй като приютът бил изгорял, тя обезверено молела хората да осиновят кучетата. Благодарение на напъните на Ариас и известността на видеото, някои от кучетата към този момент намерили своите домове вечно.

Едно даже било осиновено от кмета на града.

Общо Ариас избавил 25 кучета от трагичния пожар. Това единствено демонстрира, че героите могат да дойдат отвред и даже от най-тежките условия.

Хората по целия свят в този момент приканват локалната общественост да помогне освен на кучетата, само че и на Ариас.

„ Дано му оказват помощ да откри жена си и да има живот с положителни условия за живеене, тя го заслужава. Чувствам се горделив “, споделя един от жителите.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР