Както 45-ото, така и 46-ото Народно събрание започна със заявката

...
Както 45-ото, така и 46-ото Народно събрание започна със заявката
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Партиите трябва да покажат, че могат да осигурят устойчиво управление

Както 45-ото, по този начин и 46-ото Народно заседание стартира със поръчката да възроди духа на парламентаризма. Една поръчка, която беше в синхрон с упованията на огромно болшинство от българските жители. След това, което се случи в 45-ия и 46-ия парламент, се опасявам, че това убива на парламентаризма “, сподели за БНР Боряна Димитрова от " Алфа Рисърч ".

По думите ѝ най-лошите упования са били надминати:

" Надминати във връзка с разногласия, на процедурни хватки, обвинявания най-грозни, корупционни подозрения, да не се връщаме към това, на което сме очевидци. И в последна сметка ние виждаме преход от безплодност към мощни обвинявания в корупция, което във всички случаи предстои да бъде преразгледано, тъй като в противоположен случай поръчката на партиите на митинга за връщане на правовата държа, духа на парламентаризма, само че и на правото биха били безпочвени и това би отворило нова рана, пробойна в чукащите на прага избори ", добави в предаването " Хоризонт за вас " Димитрова.

Според нея партиите няма да бъдат в добра кондиция, с цел да обяснят на гласоподавателите, че те са тези, които носят опцията, факела да дават едно рационално и стабилно ръководство.

Тя разяснява, че в този момент стои въпросът за мотивацията гласоподавателите:

" Ако обобщя - има доста мощни разграничителни линии сред всички партии в Народното събрание до степен на непоносимост и прескачане на нещо, което партиите приказват, само че забравят- партиите, народните представители не са в Народното събрание, с цел да съставляват своите сили, а да съставляват разнообразни обществени групи. Когато са в Народното събрание, представлявайки разнообразни обществени групи, те би трябвало да могат да покажат по какъв начин тези обществени групи биха могли да беседват, да реализират взаимни отстъпки и да реализират устойчиви законопроекти, които да дадат късмет за разцвет на обособени обществени групи ".

Според нея има предпоставки за поява на нов политически план:

" Същевременно тряба да сме наясно, че в случай че той се появи и то на тези избори - това би основало проблеми за самия президент Радев, за акцията му, тъй като имаме три партии, които го поддържат - " ИТН ", Българска социалистическа партия, " Изправи се ние идваме ", и трите обявиха своята поддръжка за президента Радев, само че този план би лишил гласоподаватели от тези три партии, би сложило в извънредно неуместна обстановка партиите, които го поддържаха ", акцентира тя.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР