Как убива COVID-19? Съмненията какво точно засяга човешките органи -

...
Как убива COVID-19? Съмненията какво точно засяга човешките органи -
Коментари Харесай

Какво убива пациентите с коронавирус?

Как убива COVID-19? Съмненията какво тъкмо визира човешките органи - самият вирус или реакцията на инфектираната имунна система - пречат на лекарите да намерят най-хубавите способи за лекуване на пациентите, страдащи от тежка коронавирусна зараза, написа английското научно списание Nature.
Клиничните данни демонстрират, че имунната система играе роля за това, че хората, инфектирани с новия ковид, отслабват и умират. Това даде подтик на използването на медикаменти като стероиди, които лимитират мощния имунен отговор. Но някои медикаменти потискат имунната система и това провокира опасения, че такива медикаменти в действителност пречат на способността на организма да се оправя с вирусната зараза.
„ Най-много ме плаши това, че стига до крайности, когато хората се вкопчат в нещо в опит да изключат имунния отговор “, споделя имунологът Даниел Чен, медицински шеф в биотехнологична компания в Маунтин Вю, Калифорния. IGM Biosciences. " Можете просто да деактивирате имунната система, тъкмо когато се бори с инфекцията. "
Стремежът към намиране на лекарство
Днес, когато инфектираните с ковид хора затрупват лечебните заведения по целия свят, лекарите събират планини от непълни данни и научни публикации, които към момента не са получили авторитетни мнения, пробвайки се да намерят опция да оказват помощ на пациентите и да споделят опита си в обществените мрежи. Някои лекари, в обезверен опит да спасят живота на пациентите, прибягват до комбинации от непроверени медикаменти и лекувания.
" Хората виждат, че пациентите гаснат пред очите им и имат доста мощно предпочитание да се заловен за всяко лекарство, което съгласно тях е дейно ", споделя Кенет Байли, анестезиолог-реаниматор в Университета в Единбург във Англия. " Същото предпочитание имам и аз, когато заставам до леглото на пациента и се усещам безпомощен. "
Първите разбори, взети от инфектирани в Китай с ковид, демонстрират, че освен вирусът заразява белите дробове и убива пациента. По-скоро тежката форма на болестта и гибелта се предизвикват от свръхреакция на имунната система. Някои тежко заболели от COVID-19 хора имат доста високи равнища на цитокинови протеини в кръвта си, което може да ускори имунния отговор. Сред тях е дребен, само че мощен предупредителен протеин, интерлевкин-6 (IL-6). IL-6 „ подвига на оръжие “ някои съставни елементи на имунната система, в това число макрофагите. Макрофагите усилват възпалението, само че могат да поразят и здрави белодробни кафези. Освобождаването на цитокини, което е известно като цитокинова стихия, се случва и по време на други вирусни инфекции, като ХИВ да вземем за пример.
По този метод идеалната противотежест би трябвало да бъде лекарство, което блокира интензивността на интерлевкин-6 и понижава притока на макрофаги в белите дробове. Такива медикаменти, известни като инхибитори на IL-6, към този момент се употребяват при лекуването на ревматоиден артрит и други болести. Една от тях се назовава „ Актемра “ (тоцилизумаб), и се създава от швейцарската фармацевтична компания Roche. В Китай е утвърден за лекуване на коронавирусни инфекции, а учени по света незабавно тестват „ Актемра “ и други медикаменти от този вид.
Проблеми с имунитета
Но в света това лекарство просто не доближава и доста лекари употребяват стероиди, които интензивно отслабват имунната система, споделя имуно-онкологът Джеймс Гъли, който работи в Националния институт по онкология в Бетесда, Мериленд. IL-6 инхибиторите могат да подтиснат единствено тези имунни реакции, които се управляват от IL-6, което разрешава други имунни реакции, които оказват помощ на организма да се бори с COVID-19 да продължат. Въпреки това, стероидите и някои други медикаменти, които имат по-общ резултат, могат доста да отслабят способността на организма да се бори с инфекцията. Те потискат освен макрофагите, само че и имунните CD4 Т кафези, които са доста значими за предизвикателство на имунен отговор, както и CD8 Т кафези, които са антивирусни убийци в тялото, които могат да унищожат инфектираните кафези доста по-точно от макрофагите. „ Когато нещата станат в действителност съществени, те прибавят стероиди “, споделя Гали. " Малко се тормозя за посоката, в която се движат някои лекари. "
Чен отбелязва, че макар че равнището на IL-6 при някои сериозно заболели пациенти е високо, концентрацията на вируса в кръвта също е доста висока, което допуска, че тялото към момента се бори с дейна вирусна зараза. „ Трябва да изхождаме от обстоятелството, че антивирусният имунен отговор продължава, което е доста значимо за такива пациенти “, споделя той. Ако е по този начин, тогава понижаване на броя на Т клетките CD4 и CD8 може да отслаби този отговор.
Стероидите и други медикаменти за угнетяване на имунитета към този момент минават клинични проби за битка с ковид. През март английските учени започнаха изследване, наречено RECOVERY (възстановяване), което е рандомизирано клинично изпитване на стероид с дексаметазон и други медикаменти за лекуване на COVID-19. Това е обезпокоително за ревматолог Джесика Менсън от болничното заведение към University College London. Данните за предходни епидемии, породени от други коронавируси, допускат, че стероидите са по-малко потребни и даже могат да усилят времето, належащо на пациента да се отърве от вируса, отбелязва тя. Проучването RECOVERY може да докара до обстоятелството, че тези медикаменти ще се дават на пациентите, преди да се разболеят съществено и те няма да имат различен избор.
Въпреки това, Питър Хорби, който учи инфекциозни болести в Оксфордския университет и управлява проучването, отбелязва, че употребява относително дребни дози стероиди. " Обикновено не предлагаме по-големи дози, само че с по-ниски дози не всичко е толкоз ясно ", споделя той. „ И този тест е предложен от толкоз доста уважавани органи, в това число Световната здравна организация. “
Комплексна терапия
Комбинираните провали от вируса и имунния отговор са постоянно срещани, споделя вирусният имунолог Рафи Ахмед, който работи в Атланта в университета Емъри. Въпреки това, при хора, които се заразяват с ковид, признаците се появяват едвам няколко дни след заразяването. Дотогава, колатералните вреди от имунния отговор постоянно към този момент изострят болестта.
„ Много е мъчно да се дефинира какъв тъкмо % се предизвиква от самия вирус и какъв от имунния отговор “, споделя Ахмед. " Но съвсем постоянно е смесен резултатът. "
Ахмед се надява, че до момента в който няма отговор на този въпрос, учените ще заключат, че е нужна сложна терапия, да речем, с потреблението на инхибитор на IL-6, който не инхибира изцяло имунната система, в композиция с антивирусно лекарство, което директно визира вируса. Тестват се и други медикаменти, които въздействат на имунната система, в това число „ Анакинра “, който работят на сигналния протеин IL-1 и може да отслаби някои имунни реакции, без да се намесва в CD4 и CD8 Т-клетъчния отговор, споделя Чен.
Бейли обаче отбелязва, че в този момент при лекуването на хора с ковид стероиди към този момент се употребяват доста необятно и по тази причина е значимо да се събират данни за резултатите. Той също по този начин се тормози от потискането на имунния отговор при пациенти със COVID-19, само че акцентира, че сходна процедура към момента може да бъде от изгода. „ Единственият виновен метод е да ги употребявате като част от рандомизирано клинично изследване “, споделя Бейли. " Просто нямаме различен метод да разберем дали сходно лекуване работи. "
Die Welt: В Европейски Съюз свършват медикаментите за интензивна терапия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР