Как се прилага правилото за ефективност 80/20 за добро управление

...
Как се прилага правилото за ефективност 80/20 за добро управление
Коментари Харесай

Как се прилага правилото за ефективност 80/20 за добро управление на времето

Как се ползва правилото за успеваемост 80/20 за положително ръководство на времето

Ключово умеене за притежателите на бизнес е да знаят по какъв начин да приоритизират дейностите си. Бизнес консултантът Пери Маршал, създател на книгата „ Правилото 80/20 в продажбите и маркетинга ” дава някои скъпи препоръки за вярното систематизиране на напъните и времето, с цел да бъдат реализирани оптимални резултати. Той натъртва на обстоятелството, че не е дейно мениджърите да се занимават с неща, които ще им донесат 10$ на час, а да подценяват действия, които могат да донесат доходи в размер на 1000$ на час. Изпращането на уместно написан имейл до верния човек е в пъти по-ценна инвестиция на време в сравнение с разрешаването на проблем обвързван с доставката на офис консумативи.

Принципът 80/20, съгласно който 20% от клиентите се равняват на 80% от продажбите , може да бъде прибавен във всеки аспект на бизнеса, в това число ръководството на времето.

Често се случва бизнесмените, които неотдавна се занимават с бизнес, да желаят да свършат колкото се може неща без непозната интервенция, с цел да си потвърдят, че са самостоятелни и могат да се оправят с провокациите сами, като тези провокации може да включват неща от изчистването на компютъра от вирус до поправянето на неработеща машина във фабриката/офиса.

Решаването на подобен проблем, който е изглеждал, че ще отнеме единствено 15-тина минути, от време на време се оказва „ костелив орех ” и може да открадне от времето на бизнесмена най-малко два часа. За амбициозните по натура хора, колкото по-заплетена става обстановката, толкоз по-трудно е отказването от желанието да я „ надвиеш ” самичък, тъй като другояче се усещат, все едно са се предали. Дори и задачата да отнеме малко време, бързото справяне с нея не оправдава изгубването от фокус на по-важни неща. Ако до момента сте считали, че понятието „ добър тайм мениджмънт ” значи основаването на описи с цели и описването в таблица на осъществените задания минута по минута, то имайте поради, че поддържането на претовареност поради самата претовареност няма да ви направи богати!

Ето пет неща, които може да извършите, с цел да освободите пространство за по-значими действия:

Наемете си човек, който да готви и да чисти дома ви.

Може да наподобява, че няма общо с успеваемостта ви по време на работа, само че в действителност ви обезпечава домакински уют и приятна атмосфера за времето, което прекарвате вкъщи, а тъкмо тогава имате потребност от добър релакс, с цел да заредите батериите за идващия ден. Това би имало и доста позитивен резултат върху връзките ви с вашата половинка, тъй като отпадането на досадните домашен отговорности ще са огромно облекчение, в случай че не сте разкрили жена, която е копие на Моника от ситкома „ Приятели ” и чистенето й е по-скоро занимание, в сравнение с изнервящ фактор.

Наемете си персонален помощник.

Неща като закарване на колата на монтьор и отсяване на ненужните имейли в служебната ви поща ще ви бъдат спестени като задания за деня.

Не се чувстайте отговорни, когато си почивате.

Най-продуктивните хора са малко мързеливи. Ако успявате да сключвате покупко-продажби за хиляди левове след договаряния, които са ви лишили няколко часа от деня, не се чувствайте задължен да стоите в офиса от 9 до 6 часа, просто с цел да избегнете възприятие за виновност. Почивката е пространството, което си давате, с цел да освободите мозъка си от ненужни неща. Не може да имате мощно стратегическо мислене, в случай че непрекъснато сте заети с някакви неща от заран до вечер.

Използвайте по предопределение най-продуктивната част от деня.

За всеки човек времето, в което концентрацията му е на най-голяма висота е друго. Ърнест Хемингуей се е захващал с писане от ранни зори, тъй като тогава е усещал най-силно ентусиазъм. За Барак Обама се знае, че е нощна птица. Обърнете внимание на това по кое време се чувствате най-свеж и съсредоточен и оставяйте по-сложните въпроси за тази част на деня.

Пери Маршал ви провокира да приложите неговите препоръки и да видите дали няма да получите доста по-добри резултати в бизнеса си.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР