Как се прави модерен бизнес в България. С прецизност, отлично

...
Как се прави модерен бизнес в България. С прецизност, отлично
Коментари Харесай

Фокс лазер инвестира в придобиването на свой партньор

Как се прави съвременен бизнес в България. " С точност, чудесно качество, рационални цени и прецизно съблюдаване на периодите, тъй като ние сме дребни зъбни колелца в доста съществени бизнеси и не можем да подведем клиентите си, като забавяме доставките ". Така дава отговор Дако Лисичков, създател и шеф на " Фокс лазер ", компания с близо 25-годишен опит в областта на металната листообработка - лазерно рязане на листов и профилен материал, цифрово щанцоване и листоогъване, прахово боядисване на елементи, роботизирано, лазерно и ръчно заваряване.

Инвестициите са основен фактор в тактиката за развиване на " Фокс лазер ". Именно последната огромна инвестиция на сдружението в придобиването на ботевградското дружество за обработка на метали и направа на огромни заварени структури " Металверк " докара висшите мениджъри на европейски и български компании на обиколка из индустриалните бази на компанията. Сред тях бяха представители на АВВ, " АК Електрик ", PÖTTINGER Landtechnik, AMADA, ME Konstruktionsbüro, WIRTH+CO, " Райхле и Де Масари " и други
Иновативните нововъведения
" Целта на визитата е да се убедят клиентите ни, че това са две съвременни предприятия, оборудвани със модерна техника, които работят с високотехнологични и в огромната си част автоматизирани цифрово-програмни машини и уреди, с цел да отговорят на всички условия за качество на продукта и темпове на доставка ", споделя Александър Костов, маркетинг управител на " Фокс лазер ". Той дава за образец най-новата машина в индустриалната база в София на стойност близо два и половина милиона лв. - изцяло автоматизирана щанца-преса, която сама се зарежда с материал, сменя принадлежности, подрежда елементи и може да работи 24 часа, без да стопира.

Дружеството обслужва български и задгранични компании от Германия, Австрия, Швейцария и някои скандинавски страни, които оперират в секторите енергетика, агробизнес, опаковъчна промишленост, хранително-вкусова индустрия, фармация, машиностроене, увеселителна и гейминг промишленост.
Реклама
Двете компании - " Фокс лазер " и " Металверк ", са типичен подизпълнители - джоб шопър (Job Shopper), т.е. не създават лични крайни артикули, а създават разнообразни елементи и структури от метал за бизнеса на своите клиенти.
Инвестициите в съвременно съоръжение
В индустриалната база на " Фокс лазер ", ситуирана на 15 хиляди кв. м в кв. " Модерно предградие " в София, се правят 2D лазерно рязане на листов материали и 3D лазерно рязане на тръби и профили, цифрово фрезоване и струговане, щанцоване, листоогъване, роботизирано заваряване, автоматизирано нанасяне и изпичане на прахово-полимерни покрития.

Линията за прахово боядисване да вземем за пример е изключително значима за клиентите от чужбина, които наложително наблюдават за спазването на интернационалните стандарти за корозоустойчивост на продуктите. Лазерното рязане на тръби и профили е услуга, търсена от доста промишлености - автомобилна, произвеждане на колела и мотори, мебелна индустрия. Преди да влагат в такава машина, рязането е ставало ръчно и направата на един профил е отнемала половин ден. Сега машината реже тръбите една след друга, единствено би трябвало да е заредена с материал.

Един от огромните клиенти на " Фокс лазер " е водеща компания в гейминг промишлеността, за която прави игрални автомати. В индустриалната база могат да се създават металните структури за всевъзможен тип киоски и бензиноколонки. Производителите на агротехника също търсят услугите на компанията, която създава за тях както елементи, по този начин и комплицирани основни съставни елементи като прикачен инвентар към земеделската техника.
Реклама
В цеха за обработка на неръждаема стомана, който е обособен от останалото произвеждане, тъй като, става известно, този материал може да се болести с наслойка от елементарното желязо, се създават най-различни произведения за хранително-вкусовата индустрия, които би трябвало да са създадени от неръждаеми стомани, с цел да дават отговор на Закона за храните. Фармацевтичните компании също употребяват съоръжение, за което детайли от неръждаема стомана се обезпечават от " Фокс лазер ".
Най-важният капитал - хората
Освен в машинен парк и съвременни технологии компанията влага интензивно в образование на чиновниците. " Те са най-важният ни капитал, тъй като машина без подготвен човек, който да работи на нея, е безполезна, просто една купчина желязо ", споделя Дако Лисичков. Според него съвременен бизнес се прави с оптимално задържане на хората, със основаването на атмосфера, в която те да се усещат спокойни, че компанията, в която работят, има бъдеще, че висшите мениджъри се грижат да има напредък, нови клиенти, нови поръчки. Комфортът и сигурността на чиновниците също са в центъра на вниманието. Помещенията са климатизирани, работното облекло и защитните средства - наложителни.

" Ние не предлагаме претовареност, а специалност. Заетостта е нещо краткотрайно, а специалността е за цялостен живот. Тук може да започнеш и без опит, само че да научиш всичко, което ти би трябвало, с цел да работиш с машините и да се развиваш кариерно ", изяснява Александър Костов.
Разширяване посредством придобиване
С течение на времето " Фокс лазер " получава все по-комплексни, в това число и по-едрогабаритни задачи от разнообразни задгранични сътрудници. Това обаче изисква и разнообразни пълномощия, с каквито " Металверк " разполага. Освен това индустриалната база на ботевградското сдружение предлага повече височина и пространство.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР