Как информационните и креативни технологии могат да са в помощ

...
Как информационните и креативни технологии могат да са в помощ
Коментари Харесай

Креативните технологии, интелигентния туризъм и дигиталния мениджмънт спасяват туризма

Как осведомителните и изобретателни технологии могат да са в помощ на туристическия бранш във време на КОВИД-19? Форум-дискусия ще се организира в аулата на Медицинския факултет на Университет "Проф. доктор Асен Златаров " - Бургас, оповестиха от общината.

Туризмът е един от най-силно засегнатите браншове от появяването на КОВИД-19. В същото време, той съставлява максимален дял от стопанската система на Бургаска област, оповестяват от пресцентъра на общината. Затова от голямо значение е допустимо най-бързото излизане на туризма от спешната обстановка с оглед и на идния деен сезон на лято 2020.

Форматът ще събере на едно място водещи експерти от опазването на здравето, осведомителните технологии и туризма в морския град, членове на центъра за високи достижения по план UNITe и представители на туристическия отрасъл. Целта е да се насърчи ролята на междудисциплинарното съдействие като основа за превъзмогване рецесията с КОВИД-19 и следващо стабилно развиване на значимите браншове от стопанската система в района. Събитието се провежда от Университет "Проф. доктор Асен Златаров " в партньорство с Районната здравна ревизия (РЗИ) и Община Бургас като част от плана K-TRIO 4 - "Researchers in the Knowledge Triangle ", финансиран от програмата на Европейския съюз "Хоризонт 2020 ".

В последните седмици Община Бургас взаимно с РЗИ и Българската организация по сигурност на храните стартира създаването на логаритъм от ограничения, които да бъдат използване в хотелите. За да даде действителен резултат обаче, местата за настаняване би трябвало да изготвят самостоятелни проекти за основаването на добра организация на работата, означават от общината. В тази връзка по време на събитието ще се дадат насоки за съответното използване на ограниченията от специалисти от опазването на здравето, осведомителните технологии и туризма. Участниците ще показват трендове в региона на изобретателните технологии, интелигентния туризъм и цифровия мениджмънт, които да бъдат от изгода на бизнеса за безпроблемно използване на ограниченията за сигурност и хигиена.

Област Бургас е най-голямата по повърхност от 28-те области у нас. На изток граничи с Черно море, а на юг - с Турция, което и предопределя оформянето й като туристическа дестинация. Област Бургас заема повърхност 7748.1 km2 и има население от към 409 018 души.

В Бургаския район се развива морски, културен и екологичен туризъм. На територията на област Бургас се реализира над 40% от всеобщия туризъм в страната. Тя е посещавана от по-голямата част от непознатите и български туристи. Бургаска област е един регион с извънредно многообразие на естествени, антропогенни и културни туристически запаси.

Географското състояние на региона е извънредно удобно. Тя включва привлекателните дялове на Източна Стара планина, северните разклонения на Странджа планина, Природен парк "Странджа ", Източните елементи на Горнотракийската равнина, Бургаската равнина и други. На изток включва Южното Черноморско крайбрежие. Водите на Черно море са едва солени, температурата на морската вода разрешава морски бани от април до ноември, което прави Южното Черноморие извънредно атрактивно за развиване на морски ваканционен туризъм. В област Бургас се среща неповторимото комбиниране на море, езера, планина и реки, екзотична растителност и разнообразие на скотски и растителни типове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР