Как да се откажеш от безспорната власт, която държиш в

...
Как да се откажеш от безспорната власт, която държиш в
Коментари Харесай

Путин не се отказва от властта

Как да се откажеш от безспорната власт, която държиш в ръцете си към този момент 24 години? Не се отказваш от нея. Именно до това умозаключение стигна президентът на Русия Владимир Путин, съдейки по предложенията му за конституционни промени, които той показа по време на речта си пред Народното събрание на 15 януари, написа френското издание Le Monde, представено от организация " Фокус ".

Този план за ново систематизиране на пълномощията на върха на Руската федерация в края на четвъртия и (вероятно) финален президентски мандат на Путин през 2024 година бележи началото на упования развой. Действащата съветска конституция не разрешава провеждането на повече от два поредни президентски мандата. През 2000 година Путин пристигна на власт, откакто беше определен от руснаците за правоприемник на Борис Елцин, а през 2008 година с премиера Дмитрий Медведев си размениха държавните постове, с цел да може президента да бъде избран отново през 2012 и 2018 година.

Трябваше да се откри и различен метод. Президентът на Русия, който към този момент е на 67 години, без подозрение вижда опцията да подаде оставка от поста си, само че надали е подготвен да пусне юздите на държавното управление в страна, в която е царувал 20 години (рекорд от времето на Сталин). Начело на Русия той образува още по-централизирана система за взимане на решения, в сравнение с в някогашния Съюз на съветските социалистически републики, където генералният секретар на Комунистическата партия трябваше да се съобрази най-малко с Политбюро. Путин си обезпечи поддръжката на силите за сигурност и по този метод избута всички действителни политически съперници в далечния ъгъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР