Официални гости на тържественото събитие бяха областният управител Драгомир Драганов,

...
Официални гости на тържественото събитие бяха областният управител Драгомир Драганов,
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков отличи със статуетка ръководството на Дунарит...

Официални посетители на тържественото събитие бяха регионалният шеф Драгомир Драганов, началникът на РУО – Русе доктор Росица Георгиева, представители на разнообразни институции и организации.

 

„ Днешният празник отбелязва освен богатото минало на компанията, само че и нейния непрестанен напредък и одобряване като водач и пример за чудесно качество в своя отрасъл. „ Дунарит “ е неотделима част от индустриалния образ на Русе, създавайки работни места и допринасяйки за развиването на стопанската система в района “, сподели кметът. Той акцентира, че компанията е образец за резистентност във всички превратни политически и стопански събития. Приветствие към чиновниците и гостите насочиха още изпълнителният шеф на „ Дунарит “ инж. Петър Петров и регионалният шеф Драгомир Драганов.

.

Празничната стратегия включваше рецитал на 10-годишния Емилиян Тончев от детски ъгъл „ Дунарит “, осъществяване на децата от Клуб по спортни танци „ Настроение “, както и присъединяване на първенците на България по общоприети танци за 2024 година Дария Посипайм и Илия Добрев. Концертът продължи с осъществявания на русенските певици Нина Арнаудова и Даниела Кирилова, и особено присъединяване на

поп звездите Кристина Димитрова и Орлин Горанов.
.

„ Дунарит “ е учреден през 1903 година като барутена фабрика на 15 км източно от Русе от Хайдрих Лангбен, Несим Шимон Израел Барутчиев и Гарабед Асланян. През 1947 година сдружението е национализирано и преименувано на Държавна фабрика " Дунарит ". От 2005 година действа като частно акционерно сдружение. Днес компанията е позната на интернационалните пазари като сдружение с обичаи, съхранило опита на поколенията в проектирането, производството и търговията на военна и машиностроителна продукция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР