Как да познаем преброителите, които вече обикалят домовете ни, за

...
Как да познаем преброителите, които вече обикалят домовете ни, за
Коментари Харесай

Как да познаете преброителите? Проверете номера им

Как да познаем преброителите, които към този момент обикалят домовете ни, с цел да вземат кодовете за електронната ни анкета или да попълнят на място хартиената? Длъжни ли сме да ги пускаме в домовете си?

Тези въпроси тревожат доста българи, още повече, че през 30-те години преход не една благородна задача е била употребена от измамници.

Ако някой изпитва подозрение по отношение на легитимността на преброителя, може да позвъни на *2021, където да продиктува имената и служебния номер на преброителя. Операторите ще извършат инспекция и ще потвърдят дали преброителят в съответния сектор се споделя по този начин, оповестиха от Националния статистически институт.  Всеки преброител ще бъде и със синя защитна маска, на която е изписано " Преброяване 2021 ", припомнят от Национален статистически институт.

Всички преброители са минали предварителна инспекция за чисто правосъдно минало, навършили са 18 години и имат най-малко приблизително обучение. От през вчерашния ден те са почнали обхода на разпределените им сектори в цялата страна. Преброителите ще преброяват единствено хората, които не са се преброили към този момент електронно или не желаят да го създадат онлайн сами, означават от Национален статистически институт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР