Кажете ми какво ще направите септември месец, ако г-жа Мая

...
Кажете ми какво ще направите септември месец, ако г-жа Мая
Коментари Харесай

БСП номинира ли Мая Манолова за кмет на София или опита да я прецака

Кажете ми какво ще извършите септември месец, в случай че госпожа Мая Манолова стане кмет на София? 
 ГЕРБ взеха служебната кола на Манолова и ѝ предложиха таратайка на Народното събрание  Мая Манолова към Слави Трифонов: Аз съм по-добра като омбудсман, в сравнение с като политик, Вие - като водещ, не като публицист
Това попита депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски в пленарната зала през вчерашния ден, до момента в който народните представители обсъждаха бюджета и значителния проблем в него да има или да няма служебна кола на НСО за националния омбудсман. От думите на Свиленски не стана ясно той номинира ли Мая Манолова за кмет от името на Българска социалистическа партия или издава нейни секрети планове (доста коментирани в общественото пространство от дълго време), само че непотвърдени публично от никого. 

Въпросът е за какво Свиленски и за какво в този момент - единствено дни след присъединяване на Мая Манолова в " Шоуто на Слави ", където тя съобщи: " Аз искам да бъда омбудсман и да си правя работата. Мисля, че и хората желаят това. Има подобен интервал в историята на партията, в която бях, Българска социалистическа партия - незаконна активност. Няма да върша нищо незаконно, в случай че реша да върша нещо, ще го разглася обществено ". 

Нелегалната - или подмолната активност на и в Българска социалистическа партия е обособен проблем, поради вътрешнопартийните спорове в нея. В случая с Манолова обаче осветляването ѝ без време наподобява повече на " отстрелване " от конкуренцията за пост №1 в София, в сравнение с поддръжка.  

Още повече, че Мая Манолова даде да се разбере: ще разкрива картите си последователно и ще държи в напрежение всички останали кандидати за стола на Фандъкова, до момента в който и в случай че реши да се включи в борбата.  

Манолова го сподели и при присъединяване си при Слави Трифонов: Приемам, че съм по-добра като омбудсман, в сравнение с като партиен политик, сподели тя. Може и да е инцидентен акцентът с партийността, само че в случай че не е, значи Манолова разгласи, че е допустимо да се включи в мажоритарен избор - за кмет или президент, само че не и в партийна листа за народен представител да вземем за пример. 

Тя си остави още една малка врата в студиото на Трифонов:  Както са тръгнали да ми пречат да си правя работата, може и по-рано, преди края на мандата ми като омбудсман, да взема решение да се върна в политиката. 

Както стана ясно от пътуванията на омбудсмана с рейс и приемна за жители във трен - никой и нищо не може да я спре или да ѝ пречи да си прави работата. Явно ръководещите от ГЕРБ ще би трябвало да се постараят да ѝ вдигнат още някоя топка, която тя да отиграе добре, преди да се ядоса задоволително, та да се върне в политиката. 

Засега поради колата й се ядоса Свиленски - и взе, че разгласи решение вместо нея. И вместо водача на БСП-София, както би било редно в демократичната партия Българска социалистическа партия, където структурите издигат претендентите изпод. 

Или в Българска социалистическа партия се е отворил още един фронт на правилото " прецакай другаря "? 

На всичкото от горната страна, брачният партньор на Мая Манолова Ангел Найденов е в редиците на опозицията на Корнелия Нинова и много социалисти се съмняват, че водачът на Българска социалистическа партия ще се съгласи партията да поддържа Манолова като самостоятелен претендент за кмет, повдигнат от предприемчив комитет. 

Между другото не е ясно и от кое място Свиленски знае, че локалните избори, които президентът Румен Радев би трябвало да насрочи, ще бъдат през септември. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР