Кафето неоснователно има лоша слава, че е вредно за здравето.

...
Кафето неоснователно има лоша слава, че е вредно за здравето.
Коментари Харесай

Как влияе кафето върху диабета?

Кафето безпричинно има неприятна популярност, че е нездравословно за здравето. Но в последно време се появяват от ден на ден доказателства, че пиенето на кафе може да ни защищити от някои типове рак чернодробни болести и даже меланхолия. Съществуват и безапелационни проучвания, които допускат, че увеличението на приема на кафе може фактически да понижи риска от развиване на диабет вид 2.

Това е добра вест за тези от нас, които не могат да стартират деня си, без да изпият едно горещо кафе, нали? Но тези, които към този момент имат диабет вид 2, внимавайте с количеството, защото прекаляването с кафето може да има нежелани последици.

Как въздейства кафето върху диабета?

Диабетът е заболяване, което визира методите, по които тялото ни преработва глюкозата в кръвта. Кръвната глюкоза, също известна като кръвна захар, е доста значима, защото дава сила на мускулите и тъканите ни. Излишната глюкоза в кръвта може да провокира съществени увреждания. Съществуват редица разнообразни фактори, които могат да причинят диабет. Хроничните типове диабет са вид 1 и вид 2.

Другите типове включват гестационен диабет, който се демонстрира по време на бременност, само че изчезва след раждането. Преддиабет е когато равнището на кръвната Ви захар е по-високо от нормалното, само че не е толкоз високо, че да бъдете диагностицирани с диабет. Признаците и признаците на диабета са нараснала жадност, необяснима загуба на тегло, непрекъсната отмалялост, нервност.

Кафето и вероятната предварителна защита на диабета

 Влияние на кафето върху диабета

Ползите за здравето от кафето за болните от диабет се разграничават от обособените случаи. Изследователи в Харвард са наблюдавали над 100 000 души в продължение на към 20 години. Те се съсредоточили върху четиригодишен интервал. Те разкрили, че хората, които усилват приема на кафе с над една чаша дневно, имат с 11% по-нисък риск от развиване на диабет вид 2. Обаче хората, които понижили приема на кафе с една чаша дневно, нараснали риска от развиване на диабет с 17%. Нямало е разлика в тези, пиещи чайове, открило изследването. Учените към момента нямат пояснение за какво кафето има такова влияние върху развиването на диабета.

Ефектът на кафето върху глюкозата и инсулина

Докато кафето може да е от изгода за предотвратяване от развиването на диабет, някои изследвания демонстрират, че кафето може да съставлява заплаха за хора, които към този момент имат диабет вид 2.

Кофеин, кръвна глюкоза и инсулин (преди и след хранене)

Едно изследване от 2004 година демонстрира, че приемането на кофеин преди хранене води до по-висока кръвна глюкоза след хранене при хора с диабет вид 2. Също по този начин се е открило и увеличение на инсулиновата устойчивост.

Глюкоза и инсулин в кръвта на гладно

 Кафе

Друго изследване, още веднъж извършено през 2004 година, преглежда " междинния диапазон " на резултата върху хората без диабет, които са пили кафе всеки ден. В края на четириседмичното изследване тези, които консумирали повече кафе, имали по-високи равнища на инсулин в кръвта си.

Други изгоди за здравето от кафето

Има и други изгоди за здравето от пиенето на кафе, които не са свързани с профилактиката на диабета. По-нови изследвания с следени рискови фактори демонстрират спомагателни преимущества на кафето. Те включват евентуална отбрана против Паркинсон, чернодробно заболяване, в това число чернодробен рак, подагра, Алцхаймер, камъни в жлъчката. Тези по-нови изследвания също демонстрират, че кафето понижава риска от меланхолия и усилва способността да се концентрира и да мисли по-бързо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР