Кафето има някои сериозни ползи, освен очевидното. Изследванията показват, че

...
Кафето има някои сериозни ползи, освен очевидното. Изследванията показват, че
Коментари Харесай

Как кафето да не оцветява зъбите ви?

Кафето има някои съществени изгоди, с изключение на очевидното. Изследванията демонстрират, че то може да понижи риска от диабет и сърдечни болести и даже да ви помогне да живеете по-дълго. Но то също може да навреди на зъбите ви. Всяко нещо, което оставя леке върху бяла завивка, оцветява и зъбите ви. Това е по този начин, тъй като всички тези оцветяващи субстанции съдържат танини - съединения, които по-лесно се прилепват към повърхности като зъбите ви.

Добрата вест е, че вашият ортодонт не чака да спрете да пиете кафе - в реалност, доста от тях пият кафе - и в случай че имате добра хигиена на устната празнина, оцветяването ще бъде нищожно. Ето по какъв начин зъболекарите, обичащи кафе, защищават зъбите си от оцветяване.

1. Мийте зъбите си два пъти дневно

Най-важното предписание е да миете зъбите си усърдно два пъти дневно. Ако имате опцията да миете зъбите си, откакто изпиете кафето си, още по-добре. Също по този начин не забравяйте да почиствате зъбите си с конец.

2. Пийте вода незабавно след кафето

Ако нямате опция да измиете зъбите си след кафето, можете да изплакнете устата си с вода. Изплакнете устата си с вода, по-късно я изплюйте и готово. Колкото повече вода пиете, толкоз по-малък е шанса за оцветяване на зъбите.

3. Не задържайте кафето в устата си прекомерно дълго
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР