Бавно ставане от леглото сутрин, движение, разходки, спорт и умерена

...
Бавно ставане от леглото сутрин, движение, разходки, спорт и умерена
Коментари Харесай

Главоболие, депресия и безсъние: Магнитните бури влияят на мозъка

Бавно ставане от леглото заран, придвижване, разходки, спорт и умерена физическа интензивност, съчетана с по-лека храна. Това е рецептата за превъзмогване на последствията от магнитните стихии , които връхлетяха през миналата седмица.

Счита се, че всеки втори човек усеща отрицателните последствия на слънчевите изригвания.

Магнитните стихии са събитие, което се появява, когато на Земята доближават високоенергийни частици от слънчевия вятър. Тези частици взаимодействат с магнитното поле на Земята и предизвикват промени в магнитното поле на планетата.

Или както от NASA просто ги разказват - " гърмеж на сила " .

Магнитни стихии от порядъка на тези, които се следят в последните години – с показател 5 и 6, не могат да въздействат на технологиите . Силно събитие, което да засегне спътници, се е случило през 2003 година Тогава в най-малко 7 спътника са следени съществени проблеми, свързани с контрола на техния полет. За съпоставяне, най-силната магнитна стихия, блъснала Земята на 11-ти май, е с показател над 9, което е доста висока стойност.

Разнопосочни проучвания демонстрират, че магнитните стихии могат да оказват въздействие върху здравето ни – потвърдено предизвикват главоболие, меланхолия, бодърствуване и други здравословни проблеми. Влияят на мозъка, като предизвикват нараснала тревога, утежняват доста качеството на съня, както и апетита и концентрацията. При хора с разнообразни хронични болести предизвикват болки в стомаха, гадене, повръщане, пресъхване на устата, потене и настинка.

Научните проучвания демонстрират и че магнитните стихии могат да повлияят и на температурата на тялото, храносмилането, хормоналния баланс и други. Магнитните стихии могат да нарушат този темп, което може да докара до разнообразни здравословни проблеми. При хора с висок риск за кардиоваскуларни болести магнитните стихии могат да са катализатор за инфаркти и инсулти.

Според учените слънчевите изригвания могат да усилят риска от мигрени. А съгласно публикация в списание " Journal of Affective Disorders ", оповестена през 2018 година, хората, които живеят в области с по-високи равнища на магнитни стихии, имат по-висок риск от меланхолия и тревога.
Според метеоролозите до края на месец май не се чакат мощни магнитни стихии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР