Кафето е една от най-често консумираните напитки в света. Активното

...
Кафето е една от най-често консумираните напитки в света. Активното
Коментари Харесай

Кафе при високо кръвно

Кафето е една от най-често употребяваните питиета в света. Активното му деяние се дължи най-много на високото наличие на кофеин, който е натурален стимулант. Той подтиква интензивността на нервната система, прави ни по-будни, съсредоточени и витални.

Тази интензивност може да има и отрицателни резултати. Кофеинът има съдосвиващо деяние, което може да докара до повишение на кръвното налягане. Поради обстоятелството, че кофеинът се съдържа във високи концентрации в кафето, тази напитка постоянно се свързва със сърдечните болести и високото кръвно налягане.

За разлика от доста други стимуланти, кофеинът има слаб подтикващ резултат и има къса дълготрайност на живот в тялото ви. Интересен е фактът, че кофеинът има самоограничаващ се резултат - той работи на бъбреците по метод, увеличаващ личната си екскреция.

Многократно е потвърдено, че потреблението на кофеин не усилва риска от високо кръвно налягане, сърдечно заболяване или инфаркт.

След огромно проучване на повече от 85 хиляди дами, траяло 10 години, се потвърждава, че постоянната консумация на кафе не довежда до по-голям риск от тези заболявания, даже и при дами, пиещи по над 6 чаши кафе дневно. Много комитети по хипертония категорично показват, че потреблението на кафе не е обвързвана с високото кръвно налягане.

 Кафе

Някои скорошни проучвания потвърждават слаба връзка сред потреблението на кафе и високото кръвно налягане, като резултатът е временен.

Кръвното ви налягане може да се увеличи незабавно след използването на напитката, като този резултат се следи най-често при хора, които нормално имат по-високи стойности на кръвното. При 15% от изследваните хора се следи намаляване на кръвното налягане след консумация на кофеинови питиета.

В кафето се съдържат полифеноли, които понижават броя на задействаните тромбоцити в кръвта. Това понижава шанса за формиране на кръвни съсиреци, които са рискови фактори за предизвикателство на инфаркт.

Същите полифеноли понижават и концентрацията на тип протеини, значими фактори на възпалението. Пиенето на кафе ще ви обезпечи приемливо количество от тези субстанции, които се считат, че понижават риска освен от сърдечно-съдови, само че и от доста бъбречни болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР