Кафето е често употребявана напитка – преди нея са, може

...
Кафето е често употребявана напитка – преди нея са, може
Коментари Харесай

Ползите от зелено кафе

Кафето е постоянно използвана напитка – преди нея са, може би, единствено чаят и водата. Въпреки това качествата, които има зеленото кафе, не са изключително познати. То в действителност съставлява неизпечени зърна кафе – богато е на хлорогенова киселина, която се счита за мощен антиоксидант и е добре позната в козметиката.

Зеленото кафе е уместно за външна и вътрешна приложимост – става дума освен за качествата му като напитка, а по скоро за потребните му свойства като добавка. Екстрактът от зелено кафе може да помогне при процеса на обособяване на непотребни течности в организма ни. По този метод ще се отървем от насъбраните отрови.

Маслото от зелено кафе пък е извънредно благотворно за сензитивната кожа, също така форсира растежа на косата. Препоръчва се за консумация и за укрепване на ноктите. Можете да го употребявате и в случай че имате суха кожа. Много постоянно можем да забележим зеленото кафе като съставна част в някакви кремове за масаж, защото има антицелулитно деяние.

 Кафе

Освен това се употребява и в дерматологията като оказва помощ при псориазис и екземи. Чудодейното зелено кафе се употребява и в кремовете за очи – съумява да се оправи с дребните бръчици към очите.

Ако имате някакви белези, можете да сложите топъл компрес от масло от зелено кафе на мястото, а можете да го употребявате и след слънце – овлажнява и подхранва кожата.

Освен за външна приложимост, зеленото кафе е извънредно уместно и за вътрешно прилагане. Ето и защо може да ви послужи:

- Споменатата към този момент хлорогенова киселина в композиция с кофеина оказва помощ при проблеми с тежестта, защото се попречва отлагането на мазнини в организма;

- Ако страдате от главоболие – доверете се на чаша зелено кафе;

- Ако се питате за какво зеленото кафе е по-добро от така наречен нормално, отговорът се крие в това, че зеленото кафе не възбужда нервната система. Отново съумява да увеличи качеството на мозъчната интензивност и ободрява;

- Зърната зелено кафе работят укрепващо на стомаха, а витамин РР, който се съдържа в зърната, спомага за намаляването на така наречен неприятен холестерол. Освен това контролира работата на панкреаса, както и на черния дроб;

- Специалист настояват, че зеленото кафе е потребно за хора, страдащи от диабет, защото намалява кръвната захар;

- Хубаво е, в случай че имате проблеми с щитовидната жлеза или страдате от високо кръвно, язва, преди да консумирате от напитката, да се консултирате със експерт.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР