Кафето, без значение дали е с кофеин или без, подобрява

...
Кафето, без значение дали е с кофеин или без, подобрява
Коментари Харесай

Кафе всеки ден пази черния ни дроб

Кафето, без значение дали е с кофеин или без, усъвършенства работата на черния дроб. Това е мнението на учените от Националния онкологичен институт в Съединени американски щати. Специалистите удостоверяват, че горчивата напитка може да предотврати болести, които са свързани с черния дроб.

Консумацията всеки ден на кафе понижава риска от увеличение на равнищата на няколко ензима - алкална фосфатаза, аминотрансфераза, гама-глутаминтрансаминаза. Високите равнища на тези ензими нормално са симптом за увреждане на черния дроб или различен здравословен проблем.

За проучването учените са употребявали 27 783 души, които са били над 20 – годишни и постоянно са употребявали кафе. Специалистите са взели кръвни проби от участниците и са открили, че тези, които всекидневно пият кафе, имат доста по-ниски равнища на въпросните ензими.

Ръководителят на проучването Цян Сяо изяснява, че това изследване недвусмислено демонстрира, че кафето способства за вярното действие на черния дроб. За да стане ясно, обаче, коя съставна част въздейства по този метод на органа, са нужни още проучвания.

 Кафе

Кафето има и други изгоди върху организма. Изследвания демонстрират, че кофеиновата напитка оказва помощ за ускоряването на метаболизма – единствено една-две чаши на ден, могат да бъдат от изгода.

Освен това учени от университета в Южна Флорида и университета в Маями са открили, че постоянното пиянство на кафе има връзка с деменцията. Според учените, при хората, които изпиват приблизително по три чаши кафе дневно има по-малка заплаха да заболеят от заболяването на Алцхаймер.

Специалистите разясняват, че потреблението на ароматната напитка няма изцяло да ни отбрани от заболяването, само че сигурно ще понижи заплахата от отключването на болестта.

За дамите кафето има и още една изгода – понижава риска от меланхолия. Условието, обаче, е да се пие без никакви подсладители.

И въпреки че това не е тъкмо изгода за здравето, не трябва да подценяваме обстоятелството, че да изпием по чаша кафе от дълго време се е трансформирало и в нарицателно да се забележим на по чаша от ароматната напитка с обичаните си хора.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР