Кафе-бар във Флоренция беше глобен с 1000 евро, след като

...
Кафе-бар във Флоренция беше глобен с 1000 евро, след като
Коментари Харесай

Клиент звънна на полиция заради цената на еспресото

Кафе-бар във Флоренция беше санкциониран с 1000 евро, откакто клиент се възмути поради цената на скромна чаша еспресо.

Клиентът се обадил в полицията, тъй като му били таксувани 2 евро за безкофеиново кафе в Ditta Artigianale в центъра на тосканския град, написа Guardian. Мъжът се е оплакал, че цената не е изписана на меню зад щанда. Именно тази неточност води до неприятности за кафе-бара, който се слави с приготвянето на кафе и даже печелил няколко надпревари за майстори на ароматната напитка.

Франческо Санапо, притежател на Ditta Artigianale, описа за санкцията в обществените мрежи и отбрани кафето си, което съгласно него идва от дребна ферма в Мексико и " е приготвено с огромно внимание " от баристите.

" Глобиха ме, тъй като някой се обиди, че заплати 2 евро за кафе без кофеин. Можете ли да повярвате? ", пита Санапо във видео, до момента в който демонстрира писмо от полицията. " Днес някой може да се нервира толкоз, че да активизира полицията, която намира, че сме в неточност заради стар закон. Този закон би трябвало да бъде изменен, тъй като в противоположен случай 99,9% от питейните заведения и заведенията за хранене елементарно биха били в нарушение. "

В Италия междинната цена на едно еспресо е 1 евро, макар че над 70% от питейните заведения покачиха цените по-рано през годината заради проблеми с веригата за доставки и неприятна годишна продукция. Потребителските групи предизвестиха, че цената на едно еспресо може да се увеличи до приблизително 1,50 евро тази година. Санапо обаче сподели, че Ditta Artigianale - разказан във Фейсбук като " първия италиански кафе-бар, посветен на качествено кафе " - е направил  " гражданска война " още при отварянето си през 2013 година, когато е таксувал 1,50 евро за еспресо.


Кафе-бар Ditta Artigianale. Снимка: Фейсбук
" Имаше негативна и позитивна реакция, само че никой не би трябвало да бъде скандализиран, че заплаща малко повече за еспресо ", добави той, цитирайки покачването на цената на суровините.

Флорентийският клон на Confartigianato, асоциация за дребния бизнес, отбрани Санапо. " Това е нещо, което надълбоко ме вгорчава ", сподели неговият президент Алесандро Виторио Сорани. " Много работа се влага в производството на първокласен артикул. Качеството се отплаща и е от изгода за всички. "

Някои от клиентите на бара също скочиха в защита на притежателя:  " Ако този клиент отиде в Лондон, той ще намеси ФБР ", написа един от тях във Фейсбук.
 
Да се потопим в духа на парижките кафенета!

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР