Кадровиците гласуваха в отсъствието на главния прокурор, който замина за

...
Кадровиците гласуваха в отсъствието на главния прокурор, който замина за
Коментари Харесай

Следващият главен прокурор да извън кръга на Гешев, зове Атанаска Дишева от ВСС

Кадровиците гласоподаваха в отсъствието на основния прокурор, който отпътува за Страсбург, където даде обещание да опише “интересни неща ” за редица следствия. Изслушването пред комисията LIBE продължи към 20 минути като към момента не е ясно какво тъкмо е приказвал основния прокурор. Пред медиите Гешев бе сбит, само че съобщи, че е разискал с евродепутатите върховенството на закона. 

 

Дишева не знае дали Гешев “си е глътнал езика ” в Страсбург, само че се е очаквало да направи доста певече разкрития, в сравнение с в действителност е направил. 

 

" Разбира се, ние нямаме съответна информация какво тъкмо е споделил, сякаш се получи и разнопосочна информация. Евродепутатът Елена Йончева разкри, че има направени разкрития, само че обществото няма информация за него. Предстои да чуем и да забележим. Може би е било обявено вътре по-скоро нещо, по което е работено, само че обществото няма информация за него ", разяснява тя. 

 

“В рамките на един или два дни не би могло да се направи някакво съществено следствие. По-скоро в този момент би могло да се изнесе информацията за нещо, което към този момент е направено, само че е било държано в папки затворено. Това е едната логичност на размишление, тъй като е несериозно да се мисли, че в границите на два-три дни и месец, откогато по този начин имаме обществено изнасяне на информация за интензивност на прокуратурата, не считам, че за този интервал може да се направи съществено следствие ", изясни тя.

 

По думите й остава чувство в обществеността, че вървят подмолни диалози, които са причина за странното държание на основния прокурор. 

 

“И през годините обратно го е правил. В началото на мандата му основният прокурор сподели, че ще се направи бездънен разбор на приватизацията, а не го направи “, съобщи Дишева. 

 

Тя разяснява още и въпроса имало ли е политически ползи, които са били обслужени по времето на Гешев, само че отхвърли да приказва с конкретика. 

 

“Но е реалност коя беше ръководещата партия тогава и има решения, които не могат да бъдат оборени с правни причини. Това е създавало чувството за предумишленост “, сподели Дишева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР