Къде изчезнаха вкусните родопски картофи?Влизаш в хиперверигите и погледът ти

...
Къде изчезнаха вкусните родопски картофи?Влизаш в хиперверигите и погледът ти
Коментари Харесай

Къде изчезна родопският картоф? В магазина made in USA по 5 лв. килото

Къде изчезнаха вкусните родопски картофи?

Влизаш в хиперверигите и погледът ти се стопира върху обичания от българите зарзават. Килограм сладки от САЩ  са на цена 4.99 лева, червени мити картофи от Франция са 2.49 лева, а българските  картофи-1.59 лева Продават се и от Египет, написа 24rodopi.
-->
Вече е разкош в Родопите да намериш картофи от производителя, а районът ни се славеше с този главен хранителен артикул. Преди години картофопроизводителите сигнализираха и стачкуваха, че няма кой да изкупи продукцията им, даже я изхвърляха, само че както всяко нещо в България, гласът им остана като глас в пустинята. И хората стопираха да създават, садят колкото им би трябвало за семейството. С връзки, с познати и с молби смолянчани търсят да си закупят от родните вкусни картофи, които вървят сред 1.20 лева -1.40 лева за кг. Цената няма значение, хората желаят само родопската продукция, тъй като всеки знае вкусовите й качества. 

Made in Bulgaria, ама…

Клиенти споделят, че във въпросните хипервериги ни пробутват картофи за български, само че по всичко проличава, че не са. Това евентуално е метод да ни заблуждават, с цел да ги купуваме. За вкусовите им качества да не приказваме. Тези картофи са воднисти, не могат да се сварят хубаво и нямат никакъв усет, са мненията.     

Тъжно е, че към този момент не остана българска продукция, показват родопчани. Дори споделят, че ще гласоподават за партия, която обещае, че ще поддържа родното произвеждане.

Много постоянно към този момент ще чуете: „ Искам българско да си купя “

Сега хората са ужасени, че ще ни пробутват украински яйца, агнешко от Македония, зърно отново от Украйна. Да не приказваме за съмнителните качества на тези артикули, а и ни е ясно и инспекциите по какъв начин се вършат.

Умишлено беше убито родното ни произвеждане, с цел да ни внасят какви ли не храни под предлог, че са по-евтини.

От некачествените и скъпите артикули изходът е да имаш човек на село, който гледа крава и други животни. Хората всеобщо търсят такива, които да им доставят прясно мляко и от него си вършат масло, кашкавал и си подквасват. За страдание все по-малко хора гледат крави и към този момент е съвсем невероятно да си купиш и хубаво прясно мляко.

Картофите си остават главната храна в менюто на родопчани. С картофите могат да се подготвят доста манджи, имаш ли ги, гладен няма да останеш. Добре, че към момента се намират от локални производители, споделят хората. Всички към този момент се усетиха, че от родното по-добро няма, само че може би към този момент е късно.

Така, че търси се българското…
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР