ФЕНИКС (АП) — забраната на абортите в Аризона от 1864

...
ФЕНИКС (АП) — забраната на абортите в Аризона от 1864
Коментари Харесай

Аризона ще отмени забраната за абортите от 1864 г. Демократите все още планират да го използват срещу Тръмп

ФЕНИКС (АП) — възбраната на абортите в Аризона от 1864 година скоро ще изчезне от законодателните книги на щата, само че не и от акцията.

Дори по-късно Сенатът на щата гласоподава в сряда за анулация на закон, забраняващ съвсем всички аборти, демократите, ръководещи в щата на бойното поле, споделят, че ще трансфорат закона от ерата на Гражданската война в центъра на техния фокус върху репродуктивните права.

Екипът на акцията на президента Джо Байдън има вяра, че гневът от рухването на делото Роу против Уейд им дава политическо преимущество в щати на бойното поле като Аризона. Въпросът раздели републиканските водачи, които се пробваха да отговорят на мнозина в базата на Републиканската партия, които се опълчват на абортите, като в същото време заобикалят изказвания, които ги нараняват през ноември.

„ Републиканците знаят, че са от неверната страна на този въпрос “, сподели ръководителят на Демократическата партия на Аризона Йоланда Беджарано в изявление. „ Те виждат надписите на стената и н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР