Кадър Клаймът СентралБургас ще бъде под морското равнище ако повишаването

...
Кадър Клаймът СентралБургас ще бъде под морското равнище ако повишаването
Коментари Харесай

Центърът на Бургас ще се окаже под вода, ако глобалното затопляне продължи

Кадър Клаймът Сентрал

Бургас ще бъде под морското ниво в случай че повишението на международните океани продължи, сочат нови карти и визуализации на „ Клаймът сентрал “.

Около 10% от международното население живее покрай морето и би починало в случай че нездравословните излъчвания в атмосферата не се лимитират и това не спре повишението на Световния океан, оповестява БТВ.

Топенето на леда ще заплаши 98% от колониите на императорски пингвини до 2100 година

Визуализациите са основани от НПО-то, с цел да покажат по какъв начин би се трансформирал светът ни в случай че не спрем световното стопляне.

При най-неблагоприятния сюжети градът ще бъде под морското ниво и ще е на процедура ненаселен.

От НПО-то означават, че в случай че човечеството успее да реализира най-амбициозните цели на Парижкото съглашение за климата това може да понижи повишението на океаните на половина.

Според изчисленията Земята ще доближи температури от 3 по Целзий до 2100 година. Изчисленията демонстрират също, че огромни градове в Калифорния, Тексас, Флорида и Луизиана в Съединените щати, както и доста други по целия свят ще бъдат под вода.

Част от ограниченията, които човечеството може да предприеме в отговор на тази бъдеща рецесия, с изключение на наложителното ограничение на нездравословните излъчвания, е да реалокира огромни градове на по-високи места или да се изградят ограждащи структури към океаните и моретата, които да стопират водата.



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР