Кадър БНТВиден наш политик коментира актуалната тема с пенсиите.В пенсионната

...
Кадър БНТВиден наш политик коментира актуалната тема с пенсиите.В пенсионната
Коментари Харесай

Хасан Адемов, ДПС: С увеличение на пенсии не се печелят избори

Кадър Българска национална телевизия

Виден наш политик разяснява настоящата тематика с пенсиите.

В пенсионната доста мъчно може да има положителни, доста положителни и най-хубави решения. Възможните решения са тези, които се одобряват в Народното събрание. Нивата се дефинират от това какъв е брутният вътрешен артикул, каква е заетостта, какви са приходите на заетите. Ако не желаеме да сме последни по приходи в Европейския съюз, би трябвало да платим тази цена. В случая Народното събрание заплати тази цена. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от ДПС Хасан Адемов.

Ние от ДПС предложихме като единствена антикризисна мярка, обвързвана с Коронавирус рецесията, тези 120 лв., които се получават към пенсията сега. Пред рецесията всички са равни. Това предложение не е обвързвано с осигурителния принос, то е Коронавирус мярка, съобщи Адемов.

Той посочи, че след преизчисляването на пенсиите всички пенсии ще бъдат увеличени приблизително с 12,5%, а междинното нарастване на пенсиите ще бъде с 64 лв..

При актуализацията на бюджета трябваше да се откри този тъничък баланс, в който да се откри тънкия баланс, тъй че средствата да стигнат до всички, които са наранени от Коронавирус рецесията. Ние сме задоволени от обстоятелството, че през последните 30 години сме били поредни в поддържането на фискалната сигурност и евроатлантическата общественост. Много пъти сме сатанизирани, само че когато има потребност от фискална непоклатимост, всички партии се обръщат към нас, уточни депутатът от ДПС.

Хасан Адемов отрече нарастването на пенсиите да е с предизборна цел. С нарастване на пенсии не се печелят избори. Например през 2008 г. БСП направи преизчисляване на пенсиите, а на идната година изборите бяха извоювани от ГЕРБ. Никой да не се заблуждава, че със обществени заплащания може да обърне настройките на българските жители, акцентира той.

По думите му сега дефицитът в пенсионната система е над 6 милиарда лв..

Трябва да бъдат извършени такива промени, че брутният вътрешен артикул да се усили, с цел да разчитаме на по-високи равнища на пенсиите в бъдеще. Всичко останало е заблуда. Без високи приходи въз основата високите технологии, на зеления пакт, няма по какъв начин да разчитаме на нещо, което да докара автоматизирано до нарастване на пенсиите, сподели още Адемов, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР