Кадър БНТКорнелия Нинова даде отговор на големия въпрос - при

...
Кадър БНТКорнелия Нинова даде отговор на големия въпрос - при
Коментари Харесай

Нинова: Бихме подкрепили кабинет на Има такъв народ, ако ни поканят да разговаряме

Кадър Българска национална телевизия

Корнелия Нинова даде отговор на огромния въпрос - при какво изискване нейната партия би подкрепила тази на Слави за кабинет. 

В първия ден на Народното събрание се видя едно ясно анти-ГЕРБ болшинство. Вторият парламентарен ден не сподели такова нещо. Говоря за гласуването против нашето предложение за концесиите. Ние към този момент сме вкарали законопроекти в деловодството на Народното събрание и те са такива, каквито сме ги дали обещание преди изборите - приходи, пандемия, здравна и икономическа рецесия, преизчисляване на всички пенсии, Изборен кодекс, закон за младите фамилии. Категорично декларирам, че Българска социалистическа партия е най-постоянната и поредната партия в своите 

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка политическата обстановка в страната. 

" Не ме интересува какво приказва Бойко Борисов. Бихме подкрепили кабинет на " ИТН " (ИТН), в случай че ни поканят да беседваме. Ако не ни поканят, тяхна си работа. Тогава те ще би трябвало да вземат поддръжката на Движение за права и свободи. Ние ще подкрепим кабинет на ИТН при избрани условия. Те си вземат решение. Народът ги сложи в състояние да ръководят. Някой би трябвало да поеме отговорност - сега има рецесии, стартират банкрути. Има Такъв Народ ще трябва да обяснят за какво не желаят да ръководят и да вземат решение проблемите хората, а ги пращат на предварителни избори. Отново ще повторя, че няма да дадем поддръжката си на сляпо. Ние ще желаеме да знаем по какъв начин този кабинет ще реши COVID кризата, ще направи ли проверка на остарялото ръководство, ще работи ли за нарастване на приходите ", добави в " Още от деня " по Българска национална телевизия Нинова. 

" Има еуфория от новия парламент, само че има потребност и от непоклатимост. Гласът на Българска социалистическа партия в пленарна зала ще е тъкмо подобен - глас на непоклатимост и глас на разсъдъка. Към момента не сме разглеждали хипотезата, че президентът ще връчи третия мандат на Българска социалистическа партия. Чакаме решението на Румен Радев и тогава ще проведем разговори в партията. Досега не е ставало въпрос за министри и кабинет. Това ще се случи, в случай че президентът ни връчи мандата и в случай че не решим да го върнем незабавно ", разкри Нинова.

" Четири години се опитваме да научим премиера в оставка, че сме парламентарна република, а не еднолична. Ако е истина, че е претърпял интервенция, му поисквам бързо излекуване. Изразявам леки подозрения, тъй като четири години свикнахме той да не зачита Народното събрание. Ако е правилно, че е потърпевш, му поисквам бързо излекуване ", разяснява Нинова новината, че министър председателят в оставка Бойко Борисов е постъпил по неотложност в болница за интервенция на менискуса. 

" Темата за раздор с президента бе съзнателно вкарана. Ясно е, че допуснахме неточност като не обявихме по-рано поддръжката си за втория му мандат, само че не мисля, че това е довело до огромен отлив на гласове на изборите. Оставката ми в събота я желаеха 10 младежи от Перник ", приключи тя, написа Novini.bg. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР