Кабинетът одобри на днешното си заседание решението на министъра на

...
Кабинетът одобри на днешното си заседание решението на министъра на
Коментари Харесай

Концесията на летище София отново е на масата

Кабинетът утвърди на днешното си съвещание решението на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски за разкриване на процедура за установяване на концесионер на летище София. С решението на министъра се утвърждава обявлението за разкриване на процедурата и документите за концесията.

Първоначалната процедура стартира публично в средата на май 2017 година, само че бе публично прекъсната от служебния министър на превоза в кабинета, назначен от президента Румен Радев.

В държавния бюджет обаче кабинетът на Бойко Борисов записа, че до края на 2018 година ще бъде подписан концесионният контракт. Заложеният еднократен доход от възможното отдаване на летището на нов оператор е в размер на 480 млн. лв.. През януари транспортният министър Ивайло Московски внесе изясненост по отношение на желанията на държавното управление да рестартира концесията на летище София. Впоследствие Московски предвижда, че тя ще стартира до края на българското европредседателство - т.е. евентуално през юни или юли.

През май бе обявено, че един от водещите английски летищни оператори - Манчестър Еърпорт Груп, демонстрира интерес към концесията на летище София. Тогава на конгрес в София Греъм Фъргюсън, шеф "Корпоративно развиване “ в Манчестър Еърпорт Груп разгласи, че летището има капацитета да бъде главния мотор в превръщането на София в едно от най-хубавите места в света за живеене, работа и бизнес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР