Кабинетът одобри на днешното си редовно заседание увеличаване на максималния

...
Кабинетът одобри на днешното си редовно заседание увеличаване на максималния
Коментари Харесай

Регионалното министерство ще разполага с още 135 млн. заради натрупани задължения

Кабинетът утвърди на днешното си постоянно съвещание увеличение на оптималния размер на уговорките за разноски, които могат да бъдат поети от Министерството на районното развиване и благоустройството през 2018 година, със 134 867 628 лева С признатото от Министерския съвет разпореждане се усилва и оптималният размер на новите отговорности за разноски, които могат да бъдат насъбрани от министерството през същата година, със сумата от 139 721 992 лева

Промяната е обвързвана с нуждата от поемането на задължения за създаване на предпочитани пътни планове, чието осъществяване започва през 2018 година, и разплащане на фактически осъществени действия през същата година за неотложни спешно - възстановителни работи.

Изменя се също по този начин постановлението за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за 2018 година за ремонтно-възстановителни действия по републиканската пътна мрежа. С смяната се дава опция за включване на нови прави, което ще разреши ефикасното потребление на към този момент предоставения запас в размер на общо 150 млн. лева за ремонт на пътни прави. Така ще се обезпечи инвестиция за възстановяване на положението на нови сектори от републиканската пътна мрежа и ще се увеличи сигурността на придвижване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР