Кабинетът и промените в партията предстоят да бъдат обявени персонално

...
Кабинетът и промените в партията предстоят да бъдат обявени персонално
Коментари Харесай

Биков коментира махането на знакови лица от ръководството на ГЕРБ

Кабинетът и измененията в партията предстоят да бъдат оповестени персонално от премиера и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов. Според мен измененията би трябвало да са в посока на отваряне на партията. Всяка партия има натурален инстинкт да се капсулира, затваря, да се усеща като самодостатъчна. Работата на едно оперативно национално управление е да противодейства на този инстинкт и да направи по този начин, че структурите са отворени гостоприемни и за нови хора. Това счита депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

" Сега следва конгрес на партията. Всички организации, които би трябвало да бъдат раздвижени, ще стартират да действат. Сега е моментът ГЕРБ да се промени за следващ път. Това е партия, която се трансформира и по тази причина печели избори толкоз следващи пъти ", уточни той пред Bulgaria ON AIR.

Според Биков отстраняването на Менда Стоянова и Йорданка Фандъкова от управлението на партията е нещо обикновено в развиването на всяка партия.

" Не считам, че има радикализъм в такива промени. Всяка партия би трябвало да работи съгласно обстановката. Ако бъдат направени някакви промени в изпълнителната комисия, те ще са, с цел да бъде партията съответна в тази обстановка. Има нова обстановка и би трябвало нов метод ", съобщи той.

Вчера вицепремиерът Томислав Дончев удостовери, че на 11 май ГЕРБ ще се събере, с цел да разиска обновяването на управлението на партията. Той не конкретизира кои фигури към този момент няма да в първите редове, само че в общественото пространство се завъртяха имената на Менда Стоянова, Йорданка Фандъкова и Красимир Вълчев. Стоянова и Вълчев не бяха включени и в кандидатдепутатските листи на ГЕРБ. Освен това имало неодобрение и против неубедителните резултати в Бургас и Стара Загора. Тамошните кметове, надлежно Димитър Николов и Живко Тодоров, се употребяват въпреки всичко с доверие от премиера.

Спекулира се доста и кои ще са новите фигури, които ще заемат по-сериозна роля в партията. На тази предизборна акция се видя, че Борисов разчита доста на досегашните си министри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР