На местните избори сформирахме коалиция Синя София, влязохме в Общинския

...
На местните избори сформирахме коалиция Синя София, влязохме в Общинския
Коментари Харесай

Вили Лилков: София има тежък проблем с боклука и Топлофикация, депото се пълни бързо

" На локалните избори сформирахме коалиция " Синя София ", влязохме в Общинския съвет, направихме една доста смислена акция, предложихме доста положителни претенденти и за районни кметове, и за съветници. Още тогава получихме доста положителни мнения от провинцията. Много симпатизанти, десни гласоподаватели, с които сме работили през годините, споделиха: " Хайде да създадем " Синя България ". Това, което вършим сега, е да сплотяваме ", каза общинският консултант Вили Лилков в студиото на " Денят ON AIR ".

Той добави, че не би трябвало да забравяме какъв брой малко хора гласоподават.

" А от тези малко хората, доста малко пък гласоподават за десните партии. Има десни гласоподаватели, които не виждат опция и не излизат да гласоподават. Не могат да припознаят своите хрумвания и не могат да намерят своите водачи. И научени от грешките на предишното, взехме решение да стартираме да събираме разпиляната през годините десница. Засега считам, че съумяваме, тъй като събрахме 8 десни партии, чакаме и други аграрни обединения да се причислят ", разясни Лилков за Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно, че те работят добре в екип и имат образуван съдружен съвет.

" Основно разчитаме на предложенията, които ни дават обособените политически партии. Търсим хора с десен профил, публичен престиж, тъй като в последните години в българската политика липсват такива хора, които са с престиж. Търсим и експерти, само че не хора, които си демонстрират дипломата, а хора, които са потвърдени в бизнеса си и са се потвърдили, че са специалисти ", призна общинският консултант.

Той е безапелационен, че целта им е да обединят десните.

" Освен това, да притеглим качествени хора, тъй като това, което става сега в българската политика, е позорна регистрация на печални герои. Този парламент стартира с една огромна вяра, че ГЕРБ и ПП-ДБ ще създадат същинско евроатлантическо общество, което ще направи нужните промени, ще стартира нови лица в политиката. Но това, което видяхме беше обратното - непрекъснати кавги, липса на съдружна просвета и доста ниско равнище на политически разсъдък ", акцентира Лилков.

Общинският консултант добави, че " Синя България " е подготвена да подаде ръка на всеки от идващия парламент, който е подготвен да направи същинска правосъдна промяна.

Според него свалянето на Росен Желязков от председателското място в Народно събрание е " възмездие на хора, които се усещат тежко уязвени ".

" Големите удари, които някой понесе в последните седмици и месеци, бяха ПП-ДБ - основният секретар на Министерство на вътрешните работи е махленски в корупция, началникът на Агенция " Митници " - също. Това е величествен скандал. Естествено, че тези, които се усещат уязвени, стигнаха до такава степен, че дружно с Българска социалистическа партия и " Възраждане " да смъкват ръководителя на Народното събрание. Дълго време ще се лекува българската политическа система от инцидентните хора, които влизат в нея ", сподели още той.

Вили Лилков акцентира, че София има сериозен проблем с отпадъците: " Ако не се вземат бързи ограничения - само до една година ние ще имаме подобен проблем, какъвто имахме преди 20 години, когато трябваше отпадъците да се балират. Трябва да се вземат решения в тази посока. София има и тежък проблем с " Топлофикация ". По тези проблеми никой не приказва. Депото, което употребяваме сега, се цялостни с доста бързи темпове и има ресурс за към 32 месеца, само че в най-хубавия случай. Ново хранилище не се прави за 1 месец ".

Той разясни, че никой към момента не е извикал шефовете на топлофикациите за чуване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР